ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Peugeot 508 1.6 PureTech 225 S&S EAT8 GT: Απλά συναρπαστικό!

Το νέο 508 μας αρέσει για την κουπέ αισθητική, τα premium στοιχεία του και τον εκλεπτυσμένο κινητήρα.

Peugeot 508 1.6 PureTech 225 S&S EAT8 GT: Απλά συναρπαστικό!

«Γιατί να δώσω 48.800 ευρώ, για να αγοράσω ένα σεντάν και να μην πάρω με τα ίδια λεφτά ένα SUV;»

Αυτό μας ρώτησαν αρκετοί φίλοι μας, όταν μας είδαν να οδηγούμε το νέο Peugeot 508.

Εκτιμούμε την τάση που θέλει όλα τα αυτοκίνητα να είναι SUV, όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την προσπάθεια της Peugeot, να δημιουργήσει ένα εξελεγμένο σεντάν με τόσα καλούδια.

H Peugeot πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και δημιουργεί νέες επιλογές που αυξάνουν την οδηγική απόλαυση και μας θυμίζουν τις πραγματικές αξίες της αυτοκίνησης. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις την λαίλαπα των SUV και να διαθέσεις τόσες υψηλές δαπάνες για να σχεδιάσεις και να εξελίξεις μια μπερλίνα που σέβεται τον οδηγό και κινείται σαν σφαίρα.  Η γαλλική μάρκα με σήμα το  λιοντάρι, αξιοποίησε την υψηλή κερδοφορία της που σε μεγάλο ποσοστό προήλθε από την επιτυχημένη πορεία των SUV που διαθέτει η γκάμα της, για να μας θυμίσει τις οικογενειακές μπερλίνας και την μοναδική η έλξη που ασκούν στον άνθρωπο οι σπορ γραμμές.   

Το νέο 508, είναι το ομορφότερο σεντάν της αγοράς και όσο ψάχνουμε τα σχεδιαστικά του στοιχεία, βρίσκουμε λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν την αξία της μελέτης.

Τι μας αρέσει: Η κουπέ αισθητική, τα premium στοιχεία, το μοντέρνο και άνετο σαλόνι, η χαμηλή θέση οδήγησης, ο  τρόπος που στριβεί, η αίσθηση ασφάλειας, η εκλεπτυσμένη λειτουργία του κινητήρα.

Η ισχύς είναι πάνω από τα συνηθισμένα όρια. Οι 225 ίπποι, κάνουν θαύματα στο δρόμο. Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων λειτουργεί άψογα.

Μοτέρ βενζίνη 1.600 κ.εκ., για να μην ψάχνει ο εφοριακός την δήλωση. Καταιγιστικές ρεπρίζ, 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3’’ και τελική 250 χλμ./ώρα, γιατί το ταξίδι είναι μεγάλο.

Απολαύσαμε την οδήγηση, ψάχναμε δρόμους με συνέχεις στροφές και δεν ζηλέψαμε τα SUV. Τιμόνι και αναρτήσεις με αγωνιστικές καταβολές.

Τα 48.800 ευρώ είναι μια μεγάλη επένδυση, αλλά για κοιτάξτε πόσο κάνουν τα μεσαία SUV, που δεν έχουν τις αρετές του 508, στη σχεδίαση και στην οδική συμπεριφορά;

Ο τιμοκατάλογος του Peugeot 508, ξεκινά από τα 29.900 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η τύχη ευνοεί τα προετοιμασμένα μυαλά."

Louis Pasteur, 1822-1895, Γάλλος επιστήμονας

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY