ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η αποθέωση της τεχνολογίας για τα φρένα

Το Audi e-tron εξοπλίζεται με μια πρωτοποριακή λειτουργία καθαρισμού φρένων.

Η αποθέωση της τεχνολογίας για τα φρένα

Tο Audi e-tron 55 είναι το πιο εξελιγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα πρωτοποριακά συστήματα που διαθέτει ξεχωρίζουμε το καινοτόμο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης.

Η Audi είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που χρησιμοποιεί την ηλεκτροϋδραυλικά ενσωματωμένη τεχνολογία συστήματος ελέγχου φρένων, σε ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής με ηλεκτρική κίνηση. Η compact μονάδα ζυγίζει λιγότερο από έξι κιλά, είναι 30% πιο ελαφριά από ένα συμβατικό σύστημα πέδησης.

Το σύστημα υπολογίζει την απαιτούμενη ποσότητα ισχύος πέδησης μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.Αυξάνει την πίεση πέδησης για τα φρένα των τροχών με μεγάλη ακρίβεια και περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από ένα συμβατικό σύστημα. Στη πέδηση έκτακτης ανάγκης, μέσα σε 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου – όσο διαρκεί μια αναλαμπή του ματιού – το σύστημα εκτελεί την αποστολή του.

Χάρη σε αυτή την γρήγορη δημιουργία πίεσης, το ηλεκτροϋδραυλικο σύστημα φρένων, μειώνει την απόσταση πέδησης κατά 20% σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα πέδησης.

Το Audi e-tron είναι εξοπλισμένο και με λειτουργία καθαρισμού των φρένων, η οποία συμβάλει στην απομάκρυνση της οξείδωσης των  χαλύβδινων δίσκων των φρένων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, δεν εκπέμπει ρύπους και έχει περιορισμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Tο Audi e-tron 55, συνδυάζει τον sport χαρακτήρα με την καθημερινή πρακτικότητα. Εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 408 ίππων. Διαθέτει άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες και αποθηκευτική ικανότητα 600 λίτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η τύχη ευνοεί τα προετοιμασμένα μυαλά."

Louis Pasteur, 1822-1895, Γάλλος επιστήμονας

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY