ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο υβριδικό σύστημα της Volvo

Η Volvo παρουσιάζει μια σειρά νέων υβριδικών συστημάτων κίνησης, τα οποία προσφέρουν έως και 15% εξοικονόμηση καυσίμου.

Νέο υβριδικό σύστημα της Volvo

Η Volvo πραγματοποιεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της για την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας μία σειρά νέων και αναβαθμισμένων επιλογών στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, που θα εφοδιάσουν ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της.

Τα νέα, ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης (MHEV) συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης, για να δημιουργήσουν μια νέα ηλεκτροκίνητη σειρά που φέρει τον κωδικό “Β”. Οι νέες μονάδες προσφέρουν έως και 15% εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένους ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Παράλληλα, η Volvo αναβάθμισε το Plug-in υβριδικό σύστημα Τ8 Twin Engine και επιβεβαίωσε ότι οι Plug-in εκδόσεις θα είναι πλέον διαθέσιμες σε κάθε μοντέλο που παράγει.Συνεπής στους στρατηγικούς της στόχους και ανταποκρινόμενη στην εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, η Volvo Cars αυξάνει την παραγωγική της δυναμικότητα, ώστε να μπορεί να διαθέτει έως και το 25% της συνολικής της παραγωγής σε αυτοκίνητα με Twin Engine Plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Επιπλέον, η εταιρεία προσδοκά ότι οι νέες υβριδικές μονάδες με την κωδική ονομασία B θα καταστούν σταδιακά οι κύριες επιλογές των πελατών, ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της, που προβλέπει ότι έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι ηλεκτροκινούμενα.

Η αναβαθμισμένη Plug-in υβριδική μονάδα Τ8 Twin Engine διαθέτει μια νέα μπαταρία, προηγμένο σύστημα φόρτισης και αποδίδει πλέον 420 ίππους. Η αυτονομία του συστήματος Τ8 Twin Engine για κίνηση αμιγώς με τον ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 15%. Η ίδια μονάδα διατίθεται σε όλη την γκάμα των Σειρών 90 και 60.

Επιπρόσθετα των εκδόσεων T8 Twin Engine, τo XC90 θα διατίθεται και με το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα Β5 σε πετρελαιοκίνητη εκδοχή και Β6 σε βενζινοκίνητη εκδοχή.Στο XC60, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις Β5, βενζίνης και πετρελαίου, Β4 πετρελαίου, καθώς και Β6 βενζίνης.

Το XC40, που βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), θα διατεθεί επίσης σε ηλεκτροκίνητη έκδοση, με Plug-in υβριδικό σύστημα T5 Twin Engine, ενώ αργότερα αναμένεται μια δεύτερη Plug-in υβριδική έκδοση T4 Twin Engine.

Με ενσωματωμένη ήπια υβριδική τεχνολογία και κύκλωμα 48 V, οι νέοι κινητήρες της Volvo παρέχουν περισσότερη ισχύ, πιο ομαλή λειτουργία και οικονομικότερη απόδοση, με σύστημα Start/Stop πιο ομαλό από ποτέ. Η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα ενισχύει τη φόρτιση καθώς επιβραδύνετε, ώστε να έχετε ώθηση κατά την επιτάχυνση, προσφέροντας έτσι βελτιωμένη απόδοση και οικονομία, αλλά και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Καθώς το XC60 T8 Twin Engine σχεδιάστηκε από την αρχή για να χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης Plug-in Hybrid, μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν εκπληκτική επιτάχυνση και σημαντική μείωση των εκπομπών CO2, χωρίς συμβιβασμούς στο χώρο, τη λειτουργικότητα ή το βάρος του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο φορτίζεται πλήρως σε μία οικιακή παροχή, ενώ επαναφορτίζεται αυτόματα κατά την κίνηση, κάθε φορά που επιβραδύνετε. Ο ισχυρός κινητήρας βενζίνης εξασφαλίζει ότι μπορείτε να συνεχίσετε ακόμα και όταν η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι πεποιθήσεις μπορούν να χειραγωγηθούν. Μόνο η γνώση είναι επικίνδυνη."

Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1921 - Αντιπαρατάσσονται τα αντίπαλα στρατεύματα Ελλήνων και Τούρκων στη Μικρά Ασία.
    1925 - Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
    1941 - Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
    1959 - Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
    1991 - Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY