ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέα συνεργασία BMW και JLR

Οι δυο διακεκριμένες φίρμες συνεργάζονται για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων μοντέλων με χαμηλό κόστος ανάπτυξης.

Νέα συνεργασία BMW και JLR

Η BMW και η Jaguar Land Rover ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν από κοινού νέα τεχνολογία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι δυο πολυτελείς μάρκες θα συνεργαστούν για να εξελίξουν ηλεκτρικούς κινητήρες νέας γενιάς, καινούργια κιβώτια ταχυτήτων και ηλεκτρονικές μονάδες. Οι δυο διακεκριμένες φίρμες προσδοκούν στη μείωση του κόστους ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, διατηρώντας η κάθε μάρκα τα χαρακτηριστικά που τις έχουν κάνει γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Η BMW, έχει στόχο να κατασκευάσει 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα και εκδόσεις, μέχρι το 2025. Σήμερα το μοναδικό μοντέλο μαζικής με μπαταρία της BMW που απευθύνεται σε ευρεία γκάμα καταναλωτών είναι το i3. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της  Jaguar Land Rover είναι η εντυπωσιακής σχεδίασης Jaguar I-Pace.

Η BMW και η Jaguar Land Rover δήλωσαν ότι θα εξοικονομήσουν κόστη μέσω της κοινής ανάπτυξης, του προγραμματισμού παραγωγής και της από κοινού αγοράς.Μια κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων της BMW και της Jaguar Land Rover που βρίσκονται στο Μόναχο, θα αναλάβει την περαιτέρω ανάπτυξη της πέμπτης τεχνολογίας eDrive της BMW που θα κυκλοφορήσει φέτος στο SUV της iX3 . Η παραλλαγή X3 θα κατασκευαστεί στην Κίνα και θα εξαχθεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Και οι δύο εταιρείες θα παράγουν ηλεκτρικούς κινητήρες στις δικές τους εγκαταστάσεις παραγωγής.

Ο Nick Rogers, διευθυντής του τμήματος της μηχανολογίας της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά των προϊόντων της Jaguar και της Land Rover».

Η Jaguar Land Rover, εξακολουθεί να διευθύνεται από πρώην διευθυντές της BMW, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Ralf Speth, ο οποίος πέρασε 20 χρόνια στη BMW πριν από την είσοδό του στην JLR και ο Wolfgang Ziebart, μηχανικός που σχεδίασε το iPace. Ο Ziebart είναι πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι αρμόδιο για την ανάπτυξη και τη BMW.

Η BMW έχει ήδη συμφωνήσει να προμηθεύσει έναν 8κύλινδρο κινητήρα στην Jaguar Land Rover.

Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους μετά την απώλεια 4 δις δολαρίων φέτος, λόγω της ύφεσης της ζήτησης για SUV στην Κίνα και τις   επιπτώσεις στους κινητήρες ντίζελ.

Η BMW αγόρασε το Rover Group της Βρετανίας, το οποίο περιλάμβανε τα εμπορικά σήματα Jaguar και Land Rover, για 800 εκατ. λίρες το 1994. Η BMW, πώλησε την Jaguar Land Rover στη Ford το Μάρτιο του 2000 για 2,7 δις δολάρια. Το 2008 ο όμιλος Tata της Ινδίας αγόρασε την Jaguar και τη Land Rover από τη Ford για 2,3 δις δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η τύχη ευνοεί τα προετοιμασμένα μυαλά."

Louis Pasteur, 1822-1895, Γάλλος επιστήμονας

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY