ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ποιο καινοτομικό μοντέλο διακρίθηκε στην αυτόνομη οδήγηση;

Ποιο μοντέλο αναδείχτηκε «βασιλιάς» στην αυτόνομη οδήγηση; Tip: Ξεκινάει από «Ν».

Ποιο καινοτομικό μοντέλο διακρίθηκε στην αυτόνομη οδήγηση;

Το Hyundai Nexo είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της κορεάτικης μάρκας που προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο SUV, στον τομέα των κυψελών καυσίμου.

Το Remote Smart Assist Parking (RSPA), επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει ή να εξέρχεται αυτόματα από χώρο στάθμευσης με ή χωρίς οδηγό στο αυτοκίνητο.

H αυτόνομη οδήγηση δοκιμάστηκε στην Κορέα. Όπως έδειξε πρόσφατα σε μια δοκιμή αυτόνομης κίνησης από τη Σεούλ στην Pyeongchang, το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου Nexo, ολοκλήρωσε το μακρινό αυτόνομο ταξίδι οδήγησης καλύπτοντας 190 χλμ.Για πρώτη φορά, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητες από 100 έως 110 χλμ./ώρα σε αυτή την απόσταση. Με την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, τα οχήματα κινούνταν όπως καθορίζει η στιγμιαία φυσική ροή της κυκλοφορίας. Εκτελούσαν αλλαγές στη λωρίδα, ελιγμούς και εισήλθαν στις πύλες διοδίων, χωρίς προβλήματα.

Τρία οχήματα με βάση το NEXO, εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτοκαθορισμού επιπέδου 4, όπως ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα και η τεχνολογία δικτύου 5G ολοκλήρωσαν το ταξίδι. Η προσθήκη ενός μικρού αριθμού αισθητήρων στα οχήματα επέτρεψε την υλοποίηση μιας πλήρως αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, φέρνοντας έτσι τη Hyundai ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορία της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δυο παράδοξα είναι καλύτερα από ένα. Μπορεί ακόμα και να υποδεικνύουν μια λύση."

Edward Teller, 1908-2003, Ουγγροαμερικανός πυρηνικός φυσικός

  • 1826 - Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον Τουρκικό Στόλο κοντά στη Σάμο.
    1906 - Καταστροφές ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους. 
    1945 - Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.

© 2002-2019 MEDIA2DAY