ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό το αυτοκίνητο να πάρεις!

Η νέα McLaren GT είναι ένα supercar το οποίο επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της κατηγορίας.

Αυτό το αυτοκίνητο να πάρεις!

Αν και ακόμη δεν έχουμε καλοκαιρινές θερμοκρασίες, οι λάτρεις των αυτοκινήτων κάνουν όνειρα για το επόμενο μοντέλο που θα ήθελαν να βρίσκεται στο γκαράζ του σπιτιού τους.

Η νέα πρόταση της McLaren είναι η πανέμορφη και λειτουργική  GT. Ένα supercar, που θα αποκτήσουν λίγοι γιατί κοστίζει γύρω στα 180.000 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εντυπωσιακό Grand Tourer, είναι ένα συναρπαστικό μείγμα από όμορφο σχεδιασμό, καινοτόμα υλικά υψηλής ποιότητας, πραγματική απόδοση του supercar και δυναμική συμπεριφορά όπως την «αντιλαμβάνεται» η McLaren.

Τοποθετημένη δίπλα στις καθιερωμένες οικογένειες των σπορ, Super και Ultimate Series, αυτή είναι μια νέα McLaren για ένα νέο κοινό. Προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα υπάρχοντα προϊόντα σε ένα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς. Επαναπροσδιορίζει το πνεύμα της παραδοσιακής Grand Touring - οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις με άνεση, σε υψηλότερες ταχύτητες και με χώρο για αποσκευές - και έχει επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη εμπειρία ιδιοκτησίας GT με ένα αυτοκίνητο που είναι ελαφρύτερο, πιο γρήγορο και πιο ελκυστικό από τα υπάρχοντα προϊόντα στο τμήμα, με μεγαλύτερο χώρο, άνεση και χρηστικότητα.Όπως όλες οι McLarens, το νέο GT έχει μια δομή από ανθρακονήματα που διαθέτει εξαιρετική αντοχή και ακαμψία, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ασύγκριτης δυναμικής οδήγησης και ελαφρύτερου βάρους. Ζυγίζει μόλις 1.530 κιλά, είναι πάνω  από 130 κιλά ελαφρύτερη από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της  και εκατοντάδες κιλά ελαφρυτερη από άλλα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα.

Με τους 620 ίππους από τον 4.000 κ.εκ. κινητήρα V8 με διπλό στροβιλοσυμπιεστή, ο λόγος ισχύος προς το βάρος της νέας  McLaren GT είναι ένα αξιοσημείωτος, 405 ίπποι ανά τόνο!

Παρέχει χώρο αποσκευών 420 λίτρων. Το χαμηλό ύψος του κινητήρα και η τοποθέτηση του συστήματος εξάτμισης επέτρεψαν τη βελτιστοποίηση του όγκου, του σχήματος και της χρηστικότητας του χώρου αποσκευών. Μια τσάντα γκολφ ή δύο ζεύγη σκι και μπότες 185 εκατοστών καθώς και αποσκευές μπορούν να μεταφερθούν με ευκολία, ενώ είναι διαθέσιμα άλλα 150 λίτρα αποθήκευσης στο μπροστινό τμήμα, επομένως η συνολική αποθηκευτική ικανότητα φθάνει τα 570 λίτρα.Το εσωτερικό είναι ένας χώρος που έχει σχεδιαστεί για να απολαμβάνουν οι δυο τυχεροί επιβάτες τις μεγάλες διαδρομές. Όλα σχεδιάσθηκαν για να είναι οδηγός επικεντρωμένος στην  οδήγηση υψηλής απόδοσης. Η θέση των καθισμάτων, η θέση των χειριστηρίων και η ορατότητα προς τα εμπρός είναι μερικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε καθε McLaren. Τα βελτιωμένα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, τα οποία είναι μοναδικά για το McLaren GT, έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Grand Touring, βελτιστοποιημένα για άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, με την τέλεια ποσότητα γεμίσματος και στήριξης ώμων και πλάτης σε συνδυασμό με εξαιρετικό πλευρικό έλεγχο.

Η πηγή της ενέργειας είναι ένας νέος κινητήρας 620 ίππων, 4.000 κ.εκ., twin-turbocharged, που ονομάζεται M840TE. Είναι μια περαιτέρω επέκταση της οικογένειας των κινητήρων McLaren V8,  προσαρμοσμένη στο νέο McLaren GT. Εχει τεράστια δύναμη και ροπή και εξαιρετική ποιότητα ήχου εξαγωγής. Η ροπή των 63,8 χλγμ, παράγεται μεταξύ 5.500 εως και τις 6.500 σ.α.λ., με περισσότερο από 95% αυτού να διατίθεται από 3.000 σ.α.λ. έως 7.250 σ.α.λ. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με μια αυτοματο κιβωτιο SSG 7 ταχυτήτων για την επίτευξη γραμμικής, απρόσκοπτης και καθηλωτικής επιτάχυνσης.Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2΄΄, 0-200 χλμ./ώρα σε 9΄΄. Η μέγιστη ταχύτητα της McLaren GT είναι 326 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δυο παράδοξα είναι καλύτερα από ένα. Μπορεί ακόμα και να υποδεικνύουν μια λύση."

Edward Teller, 1908-2003, Ουγγροαμερικανός πυρηνικός φυσικός

  • 1826 - Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον Τουρκικό Στόλο κοντά στη Σάμο.
    1906 - Καταστροφές ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους. 
    1945 - Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.

© 2002-2019 MEDIA2DAY