ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρικό supercar!

H Hyundai συνεργάζεται με την Rimac και την Kia για να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό supercar.

H Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρικό supercar!

H Hyundai, μετά την επιτυχία της στη διεθνή αγορά των αυτοκινήτων ετοιμάζεται για ένα ακόμη εγχείρημα, να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό supercar.

Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με την βοήθεια της εταιρείας ηλεκτρικών supercar Rimac. Η Hyundai και η Kia που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της, θα επενδύσουν από κοινού 80 εκατομμύρια ευρώ στον κροατικό κατασκευαστή ηλεκτρικών supercar Rimac Automobili. Η Hyundai θα επενδύσει 64 εκατ. ευρώ και η Kia τα υπόλοιπα 16 εκατ. ευρώ.

Η Hyundai, η Kia και η Rimac θα αναπτύξουν δύο ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης. Το ένα θα προστεθεί στη γκάμα των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της Hyundai που φέρει την ονομασία Ν και το δεύτερο θα είναι ένα νέο μοντέλο κυψελών καυσίμου με τα σήματα της Kia.

Η Rimac δήλωσε ότι η συνεργασία της με την Hyundai-Kia θα ενισχύσει τη θέση της, ως προμηθευτή εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης.Η Hyundai σχεδιάζει να προσφέρει 44 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025, με ετήσιες πωλήσεις περίπου 1,67 εκατ. μονάδων. Η Kia στοχεύει να διαθέτει 19 ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2022, αναμεσά τους έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έξι υβριδικά και ένα όχημα κυψελών καυσίμου.

Η Hyundai είναι από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου με το ix35 / Tucson Fuel Cell SUV και τον διάδοχο του Nexo. Πέρυσι, η Hyundai και η Audi δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη οχημάτων κυψελών καυσίμου για την Audi και άλλες μάρκες του ομίλου Volkswagen.

Η Rimac έχει ανακοίνωσε ότι το διθέσιο μοντέλο της Concept Two,  παράγει περίπου 2.000 ίππους και φτάνει την τελική ταχύτητα των 412 χλμ./ωρα. Πέρυσι η Porsche αγόρασε το 10% της Rimac.

Επίσης, η Rimac συνεργάζεται με την Automobili Pininfarina, που ανήκει στον όμιλο Mahindra της Ινδίας, για να προμηθεύσει την τεχνολογία ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών υψηλής απόδοσης στο Pininfarina Battista, ένα supercar που παρουσιάστηκε στο Auto Show της Γενεύης το Μάρτιο

Η Rimac προμηθεύει επίσης το ηλεκτρικό σύστημα μπαταρίας για το υβριδικό ηλεκτρικό supercar της Valkyrie, της Aston Martin.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένας άντρας που δεν λέει ψέματα σε μια γυναίκα, δεν νοιάζεται πολύ για τα αισθήματά της."

Olin Miller, 1918-2002, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1054 - Οριστικοποιείται το Σχίσμα μεταξύ της Ορθόδοξης εκκλησίας και της εκκλησίας της Ρώμης.
    1944 - Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ στο αρχηγείο του στο Ράστενμπουργκ.
    1969 - Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Ώλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη.

© 2002-2019 MEDIA2DAY