ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η επόμενη ημέρα της Hyundai

Με το ολοκαίνουργιο Hyundai Nexo, η Hyundai παίρνει το προβάδισμα στα οχήματα με κυψέλες καυσίμων.

Η επόμενη ημέρα της Hyundai

Η Hyundai καταγραφεί μια εντυπωσιακή άνοδο στις πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο. Η επόμενη ημέρα της μεγαλύτερης κορεάτικης μάρκας αυτοκινήτων, στηρίζεται στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών για την παροχή της ενέργειας που κινεί τα αυτοκίνητα.

Η μάρκα που σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων και στην Ελλάδα - κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα πωληθέντων αυτοκινήτων εδώ και δεκαετίες- δεν επενδύει μόνο στην ανάπτυξη των υβριδικών αυτοκινήτων και των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Οραματίζεται την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή της πιο συνθέτης τεχνολογίας παροχής ενέργειας. Ο λόγος για τις κυψέλες καυσίμου. Πρόκειται για μια συνθέτη τεχνολογία η οποία δεν εξελίχθηκε τα προηγούμενα χρόνια γιατί απαιτεί μεγάλες δαπάνες καθώς και την δημιουργία νέων σταθμών ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων με συμπιεσμένο υδρογόνο.Οι κυψέλες καυσίμου, εξασφαλίζουν την παροχή μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος. Το ηλεκτρικό ρεύμα παράγεται από την χημική αντίδραση του οξυγόνου με το υδρογόνο. Η ένωση των δυο στοιχείων - όπως μάθαμε και στο σχολείο - παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Αυτήν την αντίδραση αξιοποιούν οι επιστήμονες για καταστήσουν αυτάρκη τα αυτοκίνητα σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Με το ολοκαίνουργιο Hyundai Nexo, τη δεύτερη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμων, η εταιρεία παίρνει και πάλι το προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα. Το πρώτο SUV με κυψέλες καυσίμου νέας γενιάς προσφέρει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία στην αγορά με αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, έξυπνα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ισχυρότερη κινητήρια δύναμη.Το Nexo είναι η τεχνολογική ναυαρχίδα του αναπτυσσόμενου στόλου των οικολογικών οχημάτων της Hyundai και είναι χτισμένο σε μια νέα πλατφόρμα οχημάτων που αναπτύχθηκε πρόσφατα.

Η Hyundai την αποκαλεί FUV - ένα μελλοντικό όχημα κοινής ωφέλειας - συνδυάζοντας την πρακτικότητα ενός crossover SUV με την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, ολοκληρωμένες λειτουργίες βοήθειας οδηγού και καινοτόμα και ελκυστικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Το νέο Nexo, έχει αυτονομία, 666 χλμ. (δοκιμή WLTP), 756 χλμ. (NEDC), καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου.

Η εταιρεία εισάγει τώρα το πιο προηγμένο οικολογικό κινητήρα που καθιστά την τεχνολογία κυψελών καυσίμου μικρότερη, ελαφρύτερη και ισχυρότερη. Το αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς βελτιώνει το σύστημα παροχής αέρα και μειώνει τους ήδη βραχείς χρόνους ανεφοδιασμού.

Με την κυψέλη καυσίμου του ix35, η Hyundai ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη παραγωγή οχημάτων κυψελών καυσίμου μαζικής παραγωγής. Το ολοκαίνουργιο Nexo είναι το επόμενο μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά ως μέρος της οικολογικής στρατηγικής της Hyundai για την εισαγωγή συνολικά 18 φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025, για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της οδήγησης με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το Nexo, επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 9,2΄΄ και πιάνει την κορυφαία ταχύτητα στην κατηγορία του, τα 179 χλμ./ώρα.

Η ανθεκτικότητα του Hyundai Nexo είναι εξαιρετική και πρωτοφανής αφού η μάρκα δίνει εγγύηση δέκα χρόνια είτε 160.000 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY