ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πόσο ασφαλές είναι το νέο Seat Taracco;

To Seat Taracco αναδείχτηκε «πεντάστερο» από το EuroNcap και λανσάρεται στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης τα 28.600 ευρώ.

Πόσο ασφαλές είναι το νέο Seat Taracco;

Η ασφάλεια είναι το πρώτο κριτήριο που εξετάζει ο υποψήφιος αγοραστής ενός αυτοκινήτου. Ειδικότερα, στα καινούργια αυτοκίνητα οι κατασκευαστές αναβαθμίζουν συνεχώς τον εξοπλισμό της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας για να αυξήσουν τις πιθανότητες να περιοριστούν οι συνέπειες σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Seat έχει την τύχη να καθοδηγείται και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα από το γκρουπ VW. Ο γερμανικός όμιλος πρωταγωνιστεί στη προσπάθεια για ασφαλέστερα αυτοκίνητα και οι εφαρμογές που αναπτύσσει προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια και προστασία.

Όλη η τεχνογνωσία της VW, έχει μεταφερθεί στα μοντέλα της ισπανικής μάρκας που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της.Το πιο καινούργιο μοντέλο της Seat είναι το Taracco, ένα SUV νέας γενιάς το οποίο ανήκει στη μεγάλη σε μέγεθος κατηγορία και απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες και σε όσους αγαπούν τα σπορ - έχει μεγάλους χώρους για την μεταφορά εξοπλισμού.

Οι Γερμανοί, πριν ανάψουν το πράσινο φως για να ξεκινήσει η παραγωγή του ολοκαίνουργιου Seat Taracco, στο δικό τους εργοστάσιο στο Wolfsburg της Γερμανίας - μια ακόμη απόδειξη της σημασίας και της θέσης του ισπανικού SUV στο γερμανικό όμιλο -  έκαναν όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης που προβλέπει η νομοθεσία. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους, επιβεβαιώθηκαν και από τα επίσημα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroΝcap.

To Seat Teracco, συγκέντρωσε πέντε αστέρια στα πρόσφατα κρας τεστ. Αξίζει να τονισθεί ότι απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλους τους τομείς, από όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας large off road που δοκιμάστηκαν το 2018 και το 2019.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του EuroNcap, αναφέρεται: «Το νέο Seat Tarraco, ξεπέρασε τα αυστηρότερα πρωτόκολλα του 2019. Η βαθμολογία των πέντε αστέρων του Tarraco είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή λόγω του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού 97%, που πήρε στην αξιολόγηση για την προστασία των επιβατών. Είναι από τα καλύτερα αποτελέσματα που επιτυγχάνεται σε αυτοκίνητο αυτης της  κατηγορίας.»

Επομένως, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το νέο Seat Tarraco είναι σημείο αναφοράς σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, στον τομέα της ασφάλειας. Ένα σύνολο αισθητήρων επιτρέπει στο όχημα να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση στο δρόμο.

Τα Front Assist με ανίχνευση ποδηλάτου, Lane Assist και Emergency Call, είναι όλα στάνταρ στη βασική έκδοση, ενώ το Adaptive Cruise Control είναι στάνταρ στην έκδοση Xcellence.

Η Seat, προσφέρει επίσης πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης προκειμένου να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλή, ακόμα και στις απαιτητικές συνθήκες: Emergency Assist, Blind Spot Detection και Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist και Light Assist ως προαιρετικά.

Πηγαίνοντας την ασφάλεια στο επόμενο επίπεδο, το Tarraco περιλαμβάνει επίσης Pre-crash Assist και Rollover Detection, που σημαίνει ότι όποια κι αν είναι η κατάσταση, το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά πρότυπα ασφαλείας και να γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

 

Στα παραπάνω συστήματα, προστίθενται και τα συστήματα άνεσης που περιλαμβάνουν Park Assist, Electric Tailgate με Virtual Pedal καιTop View camera system, ώστε το νέο Tarraco να κατατάσσεται πάνω από τους ανταγωνιστές του στην κατηγορία των μεγάλων SUVs.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι πωλήσεις του νέου Seat Tarraco στην ελληνική αγορά. Ο τιμοκατάλογος καθορίζει σαν αρχική τιμή τα 28.600 ευρώ. Αυτή η τιμή αφορά την έκδοση 1.5 TSI 150 ACT Style, με πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, προσαρμοσμένο στις νέες ευρωπαϊκές και ελληνικές τάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY