ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέα νίκη της Honda

Τρία από τα τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Honda κέρδισαν βαθμούς στη Βαρκελώνη.

Νέα νίκη της Honda

Το Ισπανικό GP απέφερε το δεύτερο βάθρο στη συνεργασία της Honda, με την ομάδα Aston Martin Red Bull Racing, ενώ τρία από τα τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Honda κέρδισαν βαθμούς στη Βαρκελώνη.

Από την 4η θέση της γραμμής εκκίνησης ο Max Verstappen ανέβηκε στην 3η θέση μετά από ένα εκπληκτικό προσπέρασμα από την εξωτερική στον Vettel στην τρίτη στροφή. Ακολουθώντας επιθετική στρατηγική δύο pit stop, ο Max φόρεσε ένα δεύτερο σετ μαλακών ελαστικών νωρίς στον αγώνα και ένα σετ ενδιάμεσων ελαστικών στο τέλος.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα ο Ολλανδός έμεινε κοντά στο Valtteri Bottas με στόχο να δώσει μάχη για τη 2η θέση μέχρι που μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας λίγους γύρους μετά το δεύτερο pit stop. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε άλλους οδηγούς να μπουν στα pit για φρέσκα ελαστικά και εκμηδένισε τις διαφορές ανάμεσά τους. Μετά την έξοδο του safety car, ο Max αρχικά αμύνθηκε απέναντι στον Vettel και στη συνέχεια κυνήγησε τον Bottas μέχρι τον τερματισμό εξασφαλίζοντας το δεύτερο βάθρο της χρονιάς.

Ο Pierre Gasly έκανε δυνατό αγώνα επίσης με αποτέλεσμα η δεύτερη Red Bull να τερματίσει στην εξάδα. Σε αντίθεση με τον Max, ο Pierre φόρεσε ενδιάμεσα ελαστικά στο πρώτο pit stop και στη συνέχεια άλλαξε σε μαλακά την ώρα που το αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Charles Leclerc για την 5η θέση με την επανεκκίνηση του αγώνα, όμως δεν τα κατάφερε, ενώ μπόρεσε να διατηρήσει την 6η θέση αντιμετωπίζοντας με εξαιρετικό τρόπο τις επιθέσεις εκ μέρους της Haas του Kevin Magnussen.

Βαθμούς συγκέντρωσε και η ομάδα της Toro Rosso για τέταρτη φορά σε πέντε αγώνες, με τον Daniil Kvyat να παίρνει τους δύο βαθμούς της 9ης θέσης. Από την 9η πάντα θέση στη γραμμή εκκίνησης ο Daniil έκανε ένα δυνατό αγώνα, κυνηγώντας τις δύο Haas – μάλιστα προσπέρασε τον Magnussen – όμως έχασε τη θέση του όταν ήταν το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και έπεσε στη 10η.

Όμως ξαναπήρε την 9η θέση μετά από ωραίο προσπέρασμα  στον Romain Grosjean στους τελευταίους γύρους. Για λίγο ο Alex Albon δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στον αγώνα παρότι ήταν στη δεκάδα πριν την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Alex έχασε θέσεις όταν αρκετοί οδηγοί μπήκαν στα pit για φρέσκα ελαστικά και στους τελευταίους γύρους εξαπέλυσε επίθεση στον Grosjean για τη 10η θέση, χωρίς όμως να καταφέρει να τον προσπεράσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY