ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο θρύλος του “1000 Miglia”

Το Alfa Romeo Historic Museum θα στείλει τρία θρυλικά αυτοκίνητα του στον αγώνα 1000 Miglia.

Ο θρύλος του “1000 Miglia”

Από τις 15, έως τις 18 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η 37η έκδοση της αναβίωσης του διασημότερου αγώνα όλων των εποχών.

Το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η Alfa Romeo η οποία θα είναι χορηγός της διοργάνωσης, καθώς και ο κατασκευαστής με τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό αγώνα (44 αυτοκίνητα).

Το Alfa Romeo Historic Museum θα στείλει τρία από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα του στον αγώνα, την 6C 1500SS του 1928, την 1900 SS του 1956 και την 1900 Sport Spider του 1954.

Το κοινό που θα απολαύσει τον αγώνα θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επίσης τις νέες ειδικές εκδόσεις "Alfa Romeo Racing" των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio.Το παρόν στην εκκίνηση θα δώσει και ο Antonio Giovinazzi, οδηγός του μονοθέσιου C38 της Alfa Romeo Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Στα πλαίσια του αγώνα η Alfa Romeo θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για ακόμα μία χρονιά όλα είναι έτοιμα για την αναβίωση του 1000 Miglia, του αγώνα που ο Ezno Ferrari χαρακτήριζε ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου». H 37η έκδοση της αναβίωσης του κλασσικού αγώνα θα διεξαχθεί και πάλι στην διαδρομή Μπρέσια - Ρώμη - Μπρέσια, με την Alfa Romeo να υποστηρίζει την διοργάνωση και αυτή τη χρονιά. Η Ιταλική μάρκα έχει το ρεκόρ νικών στην κλασσική διοργάνωση με συνολικά 11 πρώτες θέσεις από το 1927 έως το 1957. Εκτός από τη χορηγική υποστήριξη, η Alfa Romeo, θα εκπροσωπηθεί από 44 αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στον αγώνα, μερικά εκ των οποίων ανήκουν στη συλλογή της FCA Heritage, του οργανισμού που σαν αποστολή έχει την ανάδειξη της κληρονομιάς των ιταλικών μαρκών του ομίλου. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα συνήθως βρίσκονται και συντηρούνται στο ξεχωριστό μουσείο της μάρκας Alfa Romeo Historic Museum - The time machine, στο Αρέζε, ενώ τα κλασσικά αυτοκίνητα θα συνοδεύσει ένας στόλος από 30 συνολικά Giulia και Stelvio. Μεταξύ τους θα υπάρχουν και οι συλλεκτικές εκδόσεις "Alfa Romeo Racing" των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, ενώ στην αφετηρία του 1000 Miglia, ο  Antonio Giovinazzi, οδηγός της ομάδας "Alfa Romeo Racing" θα οδηγεί μία Giulia βαμμένη σε ειδικά για την περίσταση χρώματα.

Η παρουσία τριών εξαιρετικής ιστορικής αξίας αυτοκινήτων, 6C 1500SS του 1928, 1900 SS του 1956 και 1900 Sport Spider του 1954, θα αποτελέσει μία ακόμα έκφραση του άρρηκτου δεσμού της μάρκας με το χώρο των αγώνων, η οποία σήμερα εκφράζεται με την παρουσία της Alfa Romeo στην Formula 1. Ο Antonia Giovinazzi και οι Alfa Romeo Giulia - Stelvio Quadrifoglio θα τραβήξουν τα βλέμματα, με τον Ιταλό οδηγό να οδηγεί τη Giulia στην πρώτη ειδική.

Οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν παράλληλα πολλές ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με τη μάρκα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από τις 14 Μαΐου και το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα στις 18 Μαΐου, το κοινό θα μπορεί να γνωρίσει και να οδηγήσει την γκάμα των μοντέλων της Alfa Romeo, ενώ συνεχής θα είναι και η ενημέρωση μέσω των www.alfaromeo.com καιwww.fcaheritage.com.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY