ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το ολοκαινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο της VW

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα βασικά στοιχεία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που περιλαμβάνεται στη νέα γκάμα ID.

Αυτό είναι το ολοκαινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο της VW

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη νεότερη εξέλιξη της αυτοκίνησης, την ηλεκτροκίνηση. Η προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα και να περιορισθούν δραστικά οι επικίνδυνοι ρύποι, βρίσκει τον πιο ισχυρό σύμμαχο, την μάρκα που κυριαρχεί στην αγορά.

Το πρώτο μοντέλο νέας γενιάς που κινείται μόνο με ηλεκτρισμό ονομάσθηκε ID3. Είναι ένα hatchback με αεροδυναμική σχεδίαση και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε και οι υποψήφιοι αγοραστές, μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί νέα δεδομένα στην αυτοκίνηση. Η προκαταβολή είναι μόλις 1.000 ευρώ.Το νέο αυτοκίνητο με μπαταρία είναι μέρος του στρατηγικού προγράμματος του γερμανικού ομίλου αξίας 30 δισ. Πρώτος στόχος είναι η VW να πάρει την ηγετική θέση της Tesla στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ID3, έχει αρχική τιμή κάτω από τα 40.000 ευρώ στη Γερμανία, εξαιρουμένων των κυβερνητικών κινήτρων. Η βασική έκδοση θα κοστίζει κάτω τις 30.000 ευρώ.

Προγραμματίστηκε η παράδοση 30.000 αυτοκινήτων από τα μέσα του επόμενου έτους. Η παραγωγή θα αρχίσει στα τέλη του τρέχοντος έτους στο εργοστάσιο EV της ZWickau της Γερμανίας.

Το ID3, εξοπλίζεται με μεσαία μπαταρία νέας γενιάς η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως 420 χλμ., με μία μόνο φόρτιση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κύκλου δοκιμών WLTP. Η VW αναμένει ότι αυτή η επιλογή της μπαταρίας θα είναι η πιο δημοφιλής έκδοση, αναμεσά στις τρεις εκδόσεις μπαταριών που θα διατίθενται στη γκάμα του ID3. Η αυτονομία των μπαταριών θα είναι από 330 χλμ. έως 550 χλμ.

Το ID3 hatchback είναι ο πυρήνας της στρατηγικής της VW για τη μείωση των εκπομπών CO2 και το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί στη νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα εμπορικά σήματα Audi , Skoda και Seat της VW Group θα παρουσιάσουν ανάλογα μοντέλα που θα κατασκευάσουν στην πλατφόρμα MEB.

Το ID3 θα είναι το κλειδί του στόχου της μάρκας VW να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής EV μέχρι το 2025. Υπολογίζει να πουλά 1 εκατ. EVs ετησίως, λανσάροντας περισσότερα από 20 αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Η VW ανέφερε ότι οι σημαντικότερες αγορές για την ID.3 θα είναι η Νορβηγία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία.

Η VW θα προσφέρει στους αγοραστές ID3 δωρεάν χρέωση για το πρώτο έτος έως το μέγιστο των 2.000 κιλοβατώρων σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης που χρησιμοποιούν την εφαρμογή We Charge της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των γρήγορων φορτιστών που λειτουργούν με τη Ionity της Ευρώπης.

Οι αγοραστές του ID3 θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού και σε τέσσερα χρώματα. Η βασική έκδοση θα περιλαμβάνει φωνητικό έλεγχο και πλοήγηση, ενώ οι υψηλότερες εκδόσεις θα έχουν πλουσιότερο τεχνολογικό εξοπλισμό ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Η Volkswagen, έχει δηλώσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήσει το ID3, πριν το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου).

Τα άλλα μοντέλα της γκάμας ID, είναι crossover, sedan( για τις ΗΠΑ και την Κίνα), καθώς και το Microbus, μια ρετρό προσέγγιση της δεκαετίας του 1960.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY