ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Γιώργος Μπακόπουλος: «Ιταλικό ντιζάιν και οδηγική ευχαρίστηση»

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece μιλά για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας.

Γιώργος Μπακόπουλος: «Ιταλικό ντιζάιν και οδηγική ευχαρίστηση»

Πριν από δυο χρόνια «μίλησε με την τύχη του», ανέλαβε την θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της FCA Greece. Ήταν μόλις 43 χρόνων, όταν οι Ιταλοί του εμπιστεύτηκαν την εταιρεία που εκπροσωπεί τα ιταλικά αυτοκίνητα. Τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία της Jeep, της φίρμας που κατασκευάζει τα πιο αναγνωρίσιμα SUV. Ο Γιώργος Μπακόπουλος, έχει το «άστρο της επιτυχίας» και σπάνια δίνει συνεντεύξεις.

- Κλείνετε δυο χρόνια στο τιμόνι της Fiat Chrysler Automobiles  Hellas. Ποιες ήταν οι σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

- Σε κάθε εργασία υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Όμως αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους αρχικούς στόχους. Σε μια αγορά που ανέβηκε κατά 30%, εμείς πρωταγωνιστούμε στις κατηγορίες όπου συμμετέχουμε. Καταγράψαμε, αύξηση 50% του κύκλου εργασιών, τριπλασιασμό του οικονομικού αποτελέσματος, πάνω από 7,2% μερίδιο στα επιβατικά και άνω του 14% στα επαγγελματικά.

- Γιατί η FCA Hellas δεν έχει υψηλό μερίδιο στις λιανικές πωλήσεις;

- Ο σημαντικότερος λόγος είναι η απουσία των Fiat και Alfa Romeo από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες κατηγορίες των B SUV και C SUV, που αποτελούν την πρώτη επιλογή της μεγαλύτερης μερίδας των υποψήφιων αγοραστών. Ουσιαστικά δεν έχουμε εκπροσώπους στο πιο δυναμικό τμήμα της αγοράς που καταλαμβάνει το 55% των λιανικών πωλήσεων. Ωστόσο, την τελευταία διετία αυξήθηκε το ποσοστό μας και στις λιανικές πωλήσεις.

- Θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες η ανοδική τάση στις πωλήσεις των ιταλικών αυτοκινήτων;

- Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το μερίδιο που κατακτήσαμε πέρσι και να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται στην αγορά. Διατηρούμε την δυναμική μας και προετοιμαζόμαστε για την είσοδο της ηλεκτροκίνησης.

- Ποιες ενέργειες θα κάνετε για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της Jeep;

- Η Jeep είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Fiat και της Alfa Romeo. Η παρουσία της φημισμένης αμερικανικής μάρκας στο δίκτυο μας, θα αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρό πόλο έλξης για τους αγοραστές των SUV. Εκτιμούμε ότι η Jeep, θα αυξήσει την επιρροή μας στις λιανικές πωλήσεις και θα ενδυναμώσει την θέση της FCA στην ελληνική αγορά. Σε αντίθεση με άλλους ομίλους, η κάθε μάρκα μας, έχει το δικό της προσανατολισμό. Η Fiat ειδικεύεται στα μικρά και οικογενειακά αυτοκίνητα, η Alfa Romeo στα σπορ μοντέλα και η Jeep κυριαρχεί στα SUV ειδικών προδιαγραφών.

- Ποιο είναι το μέλλον της Alfa Romeo;

- Το μέλλον της ξεχωριστής ιταλικής μάρκας στηρίζεται στο νέο πλάνο ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει και το ολοκαίνουργιο μοντέλο Tonale, που αποκαλύφθηκε στο πρόσφατο Σαλόνι της Γενεύης. Είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Alfa Romeo και σηματοδοτεί την είσοδο της φίρμας στην ηλεκτροκίνηση. Το μικρομεσαίο SUV, συνδυάζει το μοναδικό ιταλικό στιλ και την οδηγική απόλαυση. Επίσης ενισχύεται η θέση της μάρκας στα SUV της ανώτερης κατηγορίας. Η Alfa Romeo είναι το high-end του ιταλικού ομίλου.

- Πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat;

- Η είσοδος της Fiat στην ηλεκτροκινηση θα γίνει με το αμιγώς ηλεκτρικό 500, που αναμένεται στην αγορά στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020. Προγραμματίσθηκε η παραγωγή 26 νέων και εξελιγμένων μοντέλων. Η Fiat θα αποκτήσει 8 εκπροσώπους στο νέο τμήμα της αγοράς, η Alfa Romeo 5, η Jeep 8 και η Fiat Professional 5. Η Jeep, διαθέτει ήδη τα plug-in υβριδικά Renegade και Compass. Προβλέπονται 35 διαφορετικές επιλογές(αμιγώς ηλεκτροκίνητα και υβριδικά), την επόμενη τετραετία.

- Πώς θα κεφαλοποιήσετε την αγάπη των Ελλήνων οδηγών για τα ιταλικά αυτοκίνητα;

- Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και η ενίσχυση των δυο βασικών στοιχείων του DNA μας – ιταλικό ντιζάιν και οδηγική ευχαρίστηση - θα συμβάλουν στη στενότερη σχέση των Ελλήνων οδηγών με τα ιταλικά μοντέλα.

- Ποιες αλλαγές θα κάνετε στο δίκτυο της FCA Hellas;

- Η είσοδος της Jeep στο δίκτυο, αλλάζει την στρατηγική μας. Στόχος είναι ένα υγιές, κερδοφόρο και αποδοτικό δίκτυο. Η εξυπηρέτηση του οδηγού παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα.

Πηγή: Realnews

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY