ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην Abarth ο πρώτος ρόλος

Η Abarth θα προμηθεύσει για 6η συνεχόμενη χρονιά με τους κινητήρες του τα μονοθέσια που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της F4 στη Γερμανία και στην Ιταλία.

Στην Abarth ο πρώτος ρόλος

Ο Turbo κινητήρας T-Jet της Abarth απόδοσης 160 ίππων εφοδιάζει τα μονοθέσια και ξεχωρίζει για την υψηλή απόδοση και το χαμηλό βάρος.

Η F4 είναι ένας από τους θεσμούς που αποτελούν το σκαλοπάτι για πολλούς νέους οδηγούς που θέλουν να περάσουν από τα kart σε μεγαλύτερα μονοθέσια και τελικά στην Formula 1.

Ξεκίνησε η σαιζόν του Πρωταθλήματος ADAC F4 Championship στην Γερμανία με τα μονοθέσια Tatuus να εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth. Ο συγκεκριμένος κινητήρας εξελίχθηκε με βάση τους κανονισμούς της FIA για την κατηγορία οδηγών άνω των 15 ετών και ξεχωρίζει για την εξαιρετική αναλογία απόδοσης/βάρους που διαθέτει.

Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα του Oschersleben συμμετείχαν 18 οδηγοί, ενώ στον πρώτο αγώνα του αντίστοιχου Ιταλικού θεσμού που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 5/5 στην πίστα Vallelunga αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 30 οδηγοί.

Στόχος και των δύο πρωταθλημάτων, είναι να επιτρέψουν σε νέους ταλαντούχους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία από τους αγώνες kart να περάσουν στους αγώνες με μονοθέσια τύπου formula. Το προσιτό κόστος της F4 δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς οδηγούς να αναδείξουν το ταλέντο τους, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Abarth, η οποία από το 1949 που την ίδρυσε ο Carlo Abarth βοήθησε γενιές οδηγών να γνωρίσουν και στη συνέχεια να διαπρέψουν στο μαγικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα πρωταθλήματα της F4 είναι εξαιρετικά επιτυχημένα, με ορισμένους από τους οδηγούς που συμμετείχαν στο παρελθόν να βρίσκουν το δρόμο για την Formula 1, όπως ο Καναδός Lances Stroll και ο Γερμανός Mick Schumacher, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα σε επίσημες δοκιμές των Ferrari και Alfa Romeo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY