ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

«Πίνουν το αίμα» του νέου Opel Corsa

Οι μηχανικοί της Opel τεστάρουν με τις πιο… hardcore δοκιμές το νέο Corsa.

«Πίνουν το αίμα» του νέου Opel Corsa

Ο μοναδικός τρόπος για να δοκιμαστούν όλα τα τμήματα κάθε αυτοκινήτου είναι οι σκληρές δοκιμές στο δρόμο. Μετά την εξέλιξη των τμημάτων στο εργαστήριο και σε ειδικά κέντρα έρευνας, ακολουθεί το πρόγραμμα των σκληρών δοκίμων σε ακραίες συνθήκες. Μόνο με τις δοκιμές σε διάφορες αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη Γη, εξασφαλίζεται η αντοχή και η ικανότητα κάθε μοντέλου, ακόμη και του πιο μικρού που κυκλοφορεί στην αγορά.

Οι μηχανικοί της Opel, έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα δοκίμων που θεωρείται από τα πιο σκληρά στον χώρο του αυτοκινήτου. Η γερμανική τεχνολογία για να διατηρήσει τα σκήπτρα στην αξιολόγηση πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται και κυρίως, να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις τάσεις της εποχής.

Στη περίπτωση του νέου Opel Corsa, οι Γερμανοί μηχανικοί ξεπέρασαν κάθε όριο. Αντιμετωπίζουν το supermini που θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο αστικό περιβάλλον, σαν να είναι ένα σκληροτράχηλο SUV, ειδικών προδιαγραφών.Οι δοκιμές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε μέρη όπου οι συνθήκες είναι εξωπραγματικές. Όπως κάνουν για δεκαετίες τώρα, οι μηχανικοί δοκίμασαν τη νέα γενιά Corsa για αρκετούς μήνες στη Σουηδική Λαπωνία, περίπου 40 χλμ. νότια του Αρκτικού Κύκλου. Μεταξύ άλλων, ειδικοί από το τμήμα ελέγχων πλαισίου έχουν ρυθμίσει τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας, πρόσφυσης και αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS), σε επιφάνειες με μειωμένη πρόσφυση, σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που φτάνουν τους -30oC.

Ο σκοπός των δοκιμών αυτών σε ακραίες συνθήκες είναι να επιβεβαιωθεί η αξιόπιστη λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων, σε πάγο, χιόνι, λάσπη ή άσφαλτο και σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου που έρχεται σε επαφή με το εκάστοτε οδόστρωμα, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ασφάλειας, άνεσης και δυναμικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών test drive στην οβάλ πίστα, στην πίστα ελέγχου συμπεριφοράς οχήματος (πλαγιολίσθηση) και στην πίστα ελέγχου άνεσης του Κέντρου Δοκιμών στο Rodgau-Dudenhofen, οι μηχανικοί αξιολογούν επίσης την αποτελεσματικότητα των προβολέων. Οι μεγάλες ευθείες, προσομοιάζουν την κίνηση στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (autobahn), όπου η Opel έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από τα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης,

Το νέο Corsa πρέπει να παραμένει ελεγχόμενο ακόμα και σε ταχύτητες υψηλότερες των 140 χλμ./ώρα, ενώ δεν παρουσιάζει τάσεις υπερστροφής κατά το φρενάρισμα.

Καθώς τα πρωτότυπα οχήματα και τα οχήματα προ-παραγωγής οδηγούνται στον παγωμένο βορρά, στο Dudenhofen και σε διάφορα άλλα μυστικά σημεία εντός και εκτός Γερμανίας, πραγματοποιούνται σειρές τεστ σε διατάξεις δοκιμής και σε εργαστήρια.

Δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (EMC) για παράδειγμα, επαναλαμβάνονται σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης. Αυτές εξασφαλίζουν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν επηρεάζονται από παρεμβολές. Στο παρελθόν, η μόνη απαίτηση ήταν να μην υπάρχουν διακοπές ή παράσιτα στην ραδιοφωνική λήψη εξ αιτίας του εναλλάκτη, της ανάφλεξης, των καθαριστήρων παρμπρίζ ή παρόμοιων συστημάτων.

Σε θάλαμο ειδικών προδιαγραφών στο εργαστήριο EMC του Rüsselsheim, η ομάδα της Opel δοκιμάζει την αντοχή των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές μέσω των καλωδίων ή και ασύρματα. Το αυτοκίνητο δοκιμών εκτίθεται σε πηγές που καλύπτουν μεγάλο εύρος συχνοτήτων.

Οι παραγγελίες για το νέο Opel Corsa ξεκινούν το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις το φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY