ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έξυπνη κίνηση από την FCA

Η FCA θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες από την Google και τη Samsung για όλα τα οχήματά της.

Έξυπνη κίνηση από την FCA

Η συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και η παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας κατά την διάρκεια της χρήσης του αυτοκινήτου είναι μια από τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μαζί με την ηλεκτροκίνηση θα διαμορφώσουν τις νέες συνθήκες στη σχέση του ανθρώπου με το αυτοκίνητο.

Η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία από την Google και τη Samsung για να συνδέσει όλα τα οχήματά της έως το 2022. Ο ιταλικό-αμερικανικός όμιλος θα παρέχει πλήθος πληροφοριών, οδηγιών, μουσική και βίντεο στους κάτοχους των μοντέλων που κατασκευάζει. Η νέα συνεργασία με τους κολοσσούς στον χώρο των ηλεκτρονικών εταιρειών,  εξασφαλίζει την ανάπτυξη των μελλοντικών δυνατότητων κοινής χρήσης αυτοκινήτων καθώς και της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων.Η FCA θα χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα Android της Google παγκοσμίως αντί για ένα μείγμα λογισμικού που ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει επίσης μια ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη σε cloud από τη μονάδα Harman της Samsung.

Η FCΑ, έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο σύστημα συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, τις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford, η FCA δεν έχει ξοδέψει ουσιαστικά τίποτα για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας των οχημάτων, που θα διαμορφώσει νέες τάσεις και θα συμβάλει στην αύξηση των ποσοστών οδικής ασφάλειας.

Αυτή η απόφαση του ομίλου που κατέχει τις ιταλικές μάρκες Fiat, Alfa Romeo και την αμερικανική Jeep, έχει σαν αποτέλεσμα την  εξοικονόμηση στην επιχείρηση μεγάλων χρηματικών ποσών. Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την εξωστρέφεια για την παροχή τεχνολογίας και συστημάτων, που έχουν οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί Google και Samsung.

Η FCA θα δρομολογήσει τις νέες δυνατότητες που δίνει η συνεργασίας της με τις Google και Samsung, το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η νέα τεχνολογία θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον οδηγό, αφού άμεσα θα ενημερώνεται για τις ανάγκες συντήρησης του αυτοκινήτου, τους σταθμούς καυσίμων και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, την κυκλοφοριακή συμφόρεση,  τις προσφορές εστιατορίων και ξενοδοχείων κ.α. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα υπάρχει και δυνατότητα εξυπηρέτησης πελατών με φωνητική κλήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY