ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota στηρίζει τις νέες τεχνολογίες

Η ιαπωνική φίρμα επένδυσε συνολικά 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και κινητικότητας.

Η Toyota στηρίζει τις νέες τεχνολογίες

Η Toyota, διπλασιάζει την επένδυση της σε νεοσύστατες επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν την τεχνητή νοημοσύνη και την κινητικότητα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, θα επενδύσει άλλα 100 εκατ. δολάρια, σε αυτή την δραστηριότητα. Μέχρι τώρα η επένδυση της έχει φτάσει τα 200 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία Toyota AI Ventures, που έχει την έδρα της στο Silicon Valley, τον Ιούλιο του 2017, χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατ. δολάρια και τώρα ενισχύεται με ισόποση χρηματοδότηση για να επιταχύνει τους ρυθμούς της.

Τα ανώτατα στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν στόχο να εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες στα μελλοντικά μοντέλα τους. Οι νέες τεχνολογίες αποσκοπούν στην αύξηση της ασφάλειας των αυτοκινήτων και στον περιορισμό της ποσότητας των επικίνδυνων ρύπων που παράγουν τα οχήματα κάθε τύπου. Επίσης, θα αλλάξει και ο τρόπος χρήσης καθώς και απόκτησης των μελλοντικών αυτοκινήτων, μέσω των δικτύων παροχής οχημάτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όλες αυτές οι νέες τάσεις, θα υποστηριχθούν από εξελιγμένες τεχνολογίες, οι οποίες βασίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη.

Βέβαια, το πιο μεγάλο στοίχημα στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία είναι ποια μάρκα θα καταφέρει να λανσάρει το απόλυτα ασφαλές αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο θα κινείται με την βοήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων χωρίς την παραμικρή επέμβαση τους οδηγού.

Μέχρι στιγμής, η Toyota έχει δημιουργήσει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 19 επενδύσεις. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η αυτοκινητοβιομηχανία May Mobility, η εταιρεία που ειδικεύεται στη κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση οχημάτων Joby Aviation και η εταιρεία ρομπότ Intuition Robotics είναι ανάμεσα στις αρχικές της επενδύσεις. Μέχρι τώρα, εξετάστηκαν περισσότερες από 1.500 εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY