ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία

Το νέο πολυτελές SUV ξεκινά τις δοκιμές σε ακραίες καιρικές συνθήκες και... πάει παντού.

Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία

Η Land Rover προετοιμάζεται για το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Defender. Το πολυτελές SUV, με τις εκπληκτικές ικανότητες κίνησης σε κάθε έδαφος, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των ικανοτήτων της φημισμένης βρετανικής μάρκας. Οι δοκιμές για να ελεγχθούν όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου ακόμη και σε ακραίες συνθήκες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δοκιμές σε διαδρομές που φθάνουν τα 1,2 εκατ. χλμ.Στόχος της Land Rover είναι το νέο Defender, «να πηγαίνει παντού». Οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές έχουν μοιραστεί σε ομάδες. Μια ομάδα οδηγεί το δοκιμαστικό στόλο στην έρημο σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, μια άλλη ομάδα δοκιμάζει το νέο βρετανικό SUV στην Αρκτική σε θερμοκρασίες - 40 βαθμών Κελσίου της Αρκτικής και η τρίτη ομάδα αναζητά τα όρια του αυτοκινήτου σε υψόμετρο 3.048 μ. στο Rocky Mountains στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το Brexit, επηρέασε και τον προγραμματισμό της JLR (Jaguar Land Rover), όσον αφορά την παραγωγή των νέων μοντέλων.

Η Jaguar Land Rover, αποφάσισε να κατασκευάσει τη νέα γενιά του Land Rover Defender στο καινούργιο εργοστάσιό της, στη Νίκρα της Σλοβακίας. Η παραγωγή του υπάρχοντος μοντέλου είχε προγραμματισθεί στο εργοστάσιο Solihull, στη κεντρική Αγγλία.

Το Defender, είναι το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία παράλληλα με το μεγάλο SUV Discovery. Το  εργοστάσιο της Νίτρα, άνοιξε πέρσι και έχει ετήσια παραγωγή 150.000 οχήματα.

Η Land Rover αποκάλυψε επίσης μια εικόνα στο teaser της νέας γενιάς του Defender, όπου απεικονίζεται το νέο μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο. Η Land Rover σταμάτησε την παραγωγή αυτής της εκδοχής του υπάρχοντος Defender στις αρχές του 2016 μετά από 67 χρόνια.

Το νέο Defender θα ανταγωνιστεί ειδικά οχήματα εκτός δρόμου όπως τα Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser και τις φθηνότερες εκδόσεις της Mercedes-Benz G class.

Εκπρόσωπος της βρετανικής μάρκας προέβλεψε ότι  θα είναι ισχυρή η ζήτηση για το νέο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY