ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρετές του φυσικού αερίου

Η Seat διαθέτει πλήρη γκάμα «πράσινων» οχημάτων τεχνολογίας συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Οι αρετές του φυσικού αερίου

Η Seat αξιοποιεί τις αρετές του φυσικού αερίου. Ενισχύει την εισαγωγή τεχνολογίας συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), παρέχοντας οχήματα που είναι καθαρότερα, πιο βιώσιμα, οικονομικότερα και προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.

Η πλήρης γκάμα Seat CNG περιλαμβάνει τα Mii Ecofuel, Ibiza TGI, Arona TGI και Leon TGI. Κάθε όχημα έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Martorell και αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα στο πρόγραμμα ανάπτυξης οχημάτων της εταιρείας.

Ένα όχημα CNG μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 25% σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο αμιγώς βενζινοκίνητο. Παράλληλα με τα όποια οικολογικά και φορολογικά πλεονεκτήματα, η τεχνολογία TGI προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο, έως και 50% φθηνότερο από ένα ισοδύναμο μοντέλο βενζίνης και 30% από ένα ντίζελ.

Η σημαντικότερη εξέλιξη στην νέα γκάμα της Seat είναι η εισαγωγή μιας τρίτης δεξαμενής CNG. Στην περίπτωση των Ibiza και Arona, η αυτονομία κίνησης με CNG φτάνει μέχρι και τα 360 χλμ. (WLTP based), ενώ το Leon μπορεί να φτάσει τα 440 χλμ. (WLTP based). Αυτή η νέα διαμόρφωση των παραμέτρων ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών TGI που επιθυμούν να αυξήσουν την χιλιομετρική απόσταση που διανύουν σε λειτουργία CNG.

Με την τεχνολογία CNG, η ισπανική μάρκα έχει το πλεονέκτημα να είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες μια πραγματική εναλλακτική λύση, τόσο αποτελεσματική όσο και σύγχρονη, σε ένα όχημα που κοστίζει ουσιαστικά το ίδιο με ένα ισοδύναμο μοντέλο Diesel. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης των μοντέλων TGI είναι παρόμοιο με εκείνο των παραδοσιακών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η απόφαση της φίρμας να αυξήσει την αυτονομία σε λειτουργία CNG αντί για βενζίνη οφείλεται στη ζήτηση των πελατών που χρησιμοποιούν σήμερα ένα όχημα CNG: οι οδηγοί καταλήγουν συστηματικά να επιλέγουν τη χρήση ενός μοντέλου CNG αφού γνωρίζουν την αυξημένη βιωσιμότητα του οχήματος, την εξοικονόμηση καυσίμων καθώς και το πού βρίσκονται τα πλησιέστερα σημεία τροφοδοσίας στις συνήθεις διαδρομές οδήγησης.

Το Mii Ecofuel, το Ibiza TGI και το Arona TGI χρησιμοποιούν δεξαμενές από χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ το Leon 1.5 TGI EVO είναι εφοδιασμένο με συνδυασμό μιας δεξαμενής χάλυβα υψηλής αντοχής, η οποία είναι μικρότερη και βρίσκεται μπροστά από τον πίσω άξονα και δύο νέες μεγάλες δεξαμενές τοποθετημένες πίσω από τον πίσω άξονα, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ίνες άνθρακα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος τους και βελτιστοποιώντας την κατανομή βάρους του οχήματος.

Και ενώ τα Mii, Ibiza, Arona και Leon χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, αν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -10 ° C, ο κινητήρας θα ξεκινήσει σε λειτουργία βενζίνης ενώ τα μπεκ ψεκασμού αερίου θερμαίνονται μέχρι τη θερμοκρασία λειτουργίας πριν ενεργοποιήσουν το κύκλωμα CNG. Η μετάβαση γίνεται αυτόματα και ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται καμία διαφορά στην απόδοση ή τη δυναμική του οχήματος.

Σε κανονικά σενάρια οδήγησης, τα οχήματα Seat CNG χρησιμοποιούν μόνο βενζίνη ως εναλλακτικό καύσιμο όταν οι δεξαμενές CNG είναι άδειες, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση χρήσης της δεξαμενής βενζίνης, η αλλαγή είναι τόσο ομαλή που ο οδηγός είναι απίθανο να την παρατηρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY