ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Δικαιώνεται η προσπάθεια της Seat

H ισπανική φίρμα έκλεισε με ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Δικαιώνεται η προσπάθεια της Seat

Ένα πρωτοφανές ρεκόρ κατέγραψε η Seat. Τον Μάρτιο, η ισπανική μάρκα πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις σε έναν μήνα, στις σχεδόν επτά δεκαετίες της ιστορίας της. Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 62.500 οχήματα, ήτοι 3.5% περισσότερο από τον Μάρτιο του 2018 (60,400), ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ο υψηλότερος αριθμός πωλήσεων για έναν μήνα.

Τα αποτελέσματα του Μαρτίου συνέβαλαν να κλείσει με ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8,8% σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 και με 151.400 οχήματα που παραδόθηκαν, ο αριθμός ξεπέρασε το περσινό πρώτο τρίμηνο (139.200).

Οι παραδόσεις της μάρκας Cupra επηρεάζουν θετικά τα αποτελέσματα της εταιρείας. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η Cupra  πούλησε 6.000 αυτοκίνητα, ήτοι 115.7% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως χάρη στην συμβολή του Cupra Ateca.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με την Αλγερία, πρωτοστάτησαν στην παγκόσμια αύξηση πωλήσεων της μάρκας. Η Ισπανία και η Γερμανία ήταν  οι δύο κύριες αγορές, με πωλήσεις 29.400 οχημάτων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,2% στη Γερμανία και 2,9% στην Ισπανία, παρόλο που οι ταξινομήσεις στη χώρα μειώθηκαν κατά περίπου 7%. Η Seat είναι συνολικά η κορυφαία μάρκα στην ισπανική αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς και στις λιανικές πωλήσεις.

Η Seat είναι η  μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το 2018,  πούλησε 517.600 οχήματα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στην ιστορία των 68 χρόνων της μάρκας, πέτυχε τα υψηλότερα κέρδη μετά φόρων τα οποία ανέρχονται σε 294 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών πλησίασε τα 10 δις ευρώ.

Στο Seat Group εργάζονται σχεδόν 15.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza, Leon και Arona. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το  Ateca  και Toledo στη Τσέχικη Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στη Πορτογαλία και το Mii στη Σλοβακία.

Η ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Διαθέτει ήδη στη γκάμα της την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY