ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ηλεκτρικό DS 3 Crossback

Οδηγήσαμε το E-Tense, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS.

Ηλεκτρικό DS 3 Crossback

Στο Μόντε Κάρλο, όπου πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου DS 3 Crossback, η πολυτελής μάρκα μας επιφύλαξε μια έκπληξη. Οδηγήσαμε και την ηλεκτρική έκδοση του νέου B SUV, η οποία φέρει την ονομασία E-Tense.

Πρόκειται για το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS. Με αυτό, το όνειρο ενός κομψού ηλεκτρικού οχήματος γίνεται πραγματικότητα. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα είναι διαθέσιμη το 2020, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 χλμ. και λειτουργία ταχυφόρτισης της μπαταρίας για να φτάνει στο 80% μόλις σε 30 λεπτά.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της E-Tense έκδοσης, είναι πως δεν έχει καμία διαφορά στους χώρους που προσφέρει για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς οι συσσωρευτές τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα 100 kW / 136 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου 50kWh.

Η οδήγηση του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν έχει σημαντικές διάφορες από την βενζινοκίνητη έκδοση. Η πρώτη παρατήρηση που καταγραφεί οδηγός είναι το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου λόγω της προσθήκης των μπαταριών. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές και ο ηλεκτρικός κινητήρας εξασφαλίζει άμεση επιτάχυνση από την αρχή της λειτουργίας του.Στη Γαλλία το DS 3 Crossback E-Tense, κοστίζει 39.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY