ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο DS 3 Crossback: Η πιο φρέσκια ιδέα στα premium

Η Citroen και ο γαλλικός όμιλος PSA δημιούργησαν ένα premium SUV, που δεν ζηλεύει καθόλου τα πολυτελή γερμανικά αυτοκίνητα.

Νέο DS 3 Crossback: Η πιο φρέσκια ιδέα στα premium

Αποστολή στο Μόντε Κάρλο

Οι Γάλλοι δημιούργησαν τα πιο γνωστά πολυτελή σήματα στον κόσμο. Η έφεση που έχουν στην άνεση, στη πολυτέλεια και στην ευγένεια είναι η κύρια πηγή της έμπνευσης τους. Από τη γαλλική άποψη για την απόλαυση της ζωής μας, έλειπε μόνο ένας κρίκος, το πολυτελές αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών.

Αυτή την δύσκολη και δαπανηρή αποστολή ανέλαβε να ολοκληρώσει η νέα μάρκα DS. Η καινούργια είσοδος στον χώρο της premium κατηγορίας έγινε πριν από τέσσερα χρόνια με την ανακοίνωση της έναρξης της δραστηριότητας της νέας αυτοκινητοβιομηχανίας που απολαμβάνει την ισχύ του γαλλικού ομίλου PSA και την υποστήριξη της Citroen.

Το φημισμένο Μόντε Κάρλο, είναι ο ιδανικός τόπος για να παρουσιασθεί στους εκπροσώπους των μέσων επικοινωνίας, το νέο μοντέλο της πολυτελούς μάρκας. Το νέο DS 3 Crossback - ο εκπρόσωπος της μάρκας στη κατηγορία των B SUV - περίμενε τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο διαθέτει ο γαλλικός όμιλος που φέτος θα κάνει ένα ακόμη μεγάλο άλμα. Ο όμιλος PSA επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από 28 χρόνια, για να μυήσει τους Αμερικανούς οδηγούς στα μυστικά της γαλλικής σχολής για την αυτοκίνηση.Στο πριγκιπάτο, που έχουν επιλέξει για να ζουν μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει την θάλασσα με το βουνό, οι πιο ισχυροί επιχειρηματίες, ηθοποιοί, αθλητές, οδηγοί της Φ1 και τόσοι άλλοι που κερδίζουν απίστευτα ποσά από την δραστηριότητά τους, το γαλλικό αυτοκίνητο ταιριάζει απόλυτα.

Οι Γάλλοι, πρέπει να είχαν στο μυαλό τους τους πιο απαιτητικούς οδηγούς του κόσμου, που θέλουν όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου να είναι ξεχωριστά και να διακρίνονται για την φινέτσα τους. Όπως διαπιστώθηκε, μετά από πολλά χιλιόμετρα στο μαγευτικό πριγκιπάτο όπου ζουν και πολλοί Έλληνες, το αυτοκίνητο έχει μοναδικό χαρακτήρα και μπορεί να κοιτάζει στα ματιά τα πιο δημοφιλή γερμανικά μοντέλα. Με την πρώτη ματιά διαπιστώνεις ότι πρόκειται για μια σχεδιαστική πρόταση που δεν έχει ταίρι. Η μονότονη γερμανική σχεδιαστική γραμμή, που συναντάμε σε όλα τα πολυτελή μοντέλα της γερμανικής σχολής των premium κατασκευών, βρήκε έναν ισχυρό αντίπαλο, το νέο DS 3 Crossback.

Κάθε τμήμα του νέου μοντέλου σχεδιάσθηκε με προσοχή και οι στιλίστες αναζήτησαν νέες τάσεις για να δημιουργήσουν μια μοναδική αισθητική. Τίποτα δεν μοιάζει με τα γνωστά μοντέλα μαζικής παραγωγής. Από την μπετούγια που ανασηκώνεται μέχρι την ραφή στο ταμπλό και τις λεπτομέρειες των διακοπτών. Πρόκειται για μια επίπονη μελέτη που κόστισε απίστευτα ποσά στη μάρκα. Χαλάλι όμως η δαπάνη του χρόνου και των πόρων γιατί το νέο μοντέλο πέτυχε τον στόχο του. Η πολυτέλεια, η άνεση, η φινέτσα και η αίσθηση της στιβαρότητας συνοδεύει τον οδηγό και τους επιβάτες κάθε στιγμή, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο φτάνει στο πιο ψηλό σημείο του πριγκιπάτου.

Το DS 3 Crossback, από την πρώτη ματιά ξεχωρίζει ως ένα compact SUV, με το σωστό μήκος των 4,12 μ., τους μεγάλους τροχούς των 18”, καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Στο μπροστινό μέρος, τα DS Wings σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα κομψό πλαίσιο για τις χυτές κατακόρυφες γραμμές της γρίλιας DS. Τα DRL (Daytime Running Lights) με τα κατακόρυφα LED και τους κωνικούς προβολείς του συστήματος DS Matrix LED Vision ορίζουν ένα σύγχρονο σύνολο με συγκριτικό πλεονέκτημα στην απόδοση. Η προσοχή στη λεπτομέρεια αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας DS και είναι ορατή παντού, ξεκινώντας από το εξωτερικό του οχήματος με τις «αόρατες» ελαστικές προσθήκες στα πλαίσια θυρών και παραθύρων, τις κομψές αναδιπλούμενες χειρολαβές στις πόρτες και την οροφή χωρίς ορατή κεραία. Το πίσω μέρος είναι κομψό με υψηλής τεχνολογίας φωτισμό που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος μέσω της ταινίας με το όνομα Crossback.

Η DS πέτυχε και στον πιο δύσκολο τομέα κάθε αυτοκινήτου, την οδική συμπεριφορά. Όλα τα τμήματα και τα υλικά αγοράζονται είτε φτιάχνονται από ειδικευμένες ομάδες, όμως η οδική συμπεριφορά απαιτεί άλλη μορφή εργασία και αφοσίωση. Μηχανικοί και δοκιμαστές της DS, συνεργάσθηκαν στενά για να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τις αναρτήσεις, το σύστημα διεύθυνσης και τη συμπεριφορά του πλαισίου. Η δοκιμή έδειξε ότι οι Γάλλοι εφάρμοσαν τις αρχές της δίκης τους σχολής για την οδήγηση και πέτυχαν έναν από τους καλυτέρους συνδυασμούς.

Το νέο DS 3 Crossback, αν και είναι ψηλό δεν γέρνει στις στροφές, αντιμετωπίζει τα σαμαράκια με χαρακτηριστική ευκολία, δεν καταπονεί τους επιβάτες και έχει αρίστη κατευθυντικότητα. Τι μένει; Η αίσθηση. Και εδώ η βαθμολογία είναι υψηλή γιατί το στιβαρό πλαίσιο και οι λοιπές ρυθμίσεις προκαλούν τον οδηγό να βρει τα όρια της κατασκευής.

Η οδήγηση έγινε σε διάφορα στάδια. Από κίνηση μόνο με 30 χλμ./ώρα στους δρόμους στο κέντρο του ξεχωριστού πριγκιπάτου, όπου σε κάθε στροφή στέκεται και ένας αστυνομικός που ψάχνει ευκαιρία για να σου κόψει κλήση, μέχρι το επαρχιακό δίκτυο που έχει υποστεί πολλές φθορές από τον βαρύ χειμώνα και τον αυτοκινητόδρομο. Ανεβοκατεβήκαμε βουνά, περάσαμε γέφυρες, κινηθήκαμε σε αναφορικές διαδρομές που ο δρομείς "χάνουν" την αναπνοή τους και το συμπέρασμα είναι ότι το νέο DS 3 Crossback, αξίζει τα λεφτά του.

Οδηγήσαμε και τις τρεις διαθέσιμες εκδόσεις. Η μια φέρει τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 Pure Τech, απόδοσης 130 ίππων, η δεύτερη με τον ίδιο κινητήρα, που όμως αποδίδει υψηλότερη ισχύ 155 ίππων, και η τρίτη με ηλεκτροκινητήρα. Η τελευταία ονομάζεται E-Tense και σκιαγραφεί το μέλλον της ηλεκτρικής κίνησης.

Στη Γαλλία ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 23.500 ευρώ. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα θα αρχίσουν στα μέσα Μαΐου. Στο υψηλής αισθητικής DS Store στη Λεωφόρο Κηφισιάς 240 δίπλα στο αγέρωχο DS 7 Crossback - πρώτο σε πωλήσεις στη Γαλλία το 2018, στη κατηγορία των πολυτελών SUV - θα τοποθετηθεί το δεύτερο SUV, της φίρμας, το νέο DS 3 Crossback.  

Ο Όμιλος Συγγελίδη, δημιούργησε το πρώτο DS Store στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αυστηρά στάνταρ της νέας μάρκας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μια ιδέα δεν είναι υπεύθυνη για τους ανθρώπους που πιστεύουν σ’ αυτήν."

Don Marquis, 1878-1937, Αμερικανός ποιητής & αρθρογράφος

 • 705 - Εκθρόνιση του αυτοκράτορα Τιβέριου Β΄ από τον Ιουστινιανό Β΄ τον Ρινότμητο
  1821 - Άλωση της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο
  1823 - Μάχη του Καρπενησίου κατά την Ελληνική Επανάσταση.
  1866 - Συνέρχεται στα Σφακιά Γενική Συνέλευση των Κρητών και κηρύσσει την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ξεκινώντας τη Μεγάλη Κρητική Επανάσταση
  1908 - Κατασκευάζεται το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο στις ΗΠΑ
  1911 - Ιταλός σερβιτόρος κλέβει τον πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα από το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
  1915 - Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Τουρκίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος)
  1926 - Κίνημα Κονδύλη και ανατροπή της δικτατορίας του Πάγκαλου.
  1991 - Η Λεττονία κηρύσσει την ανεξαρτησία της

© 2002-2019 MEDIA2DAY