ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota Ελλάς σέβεται το περιβάλλον

Tην περιβαλλοντική της πιστοποίηση ανανέωσε πρόσφατα η Toyota Ελλάς. ανταποκρινόμενη στην στρατηγική της εταιρίας για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Η Toyota Ελλάς σέβεται το περιβάλλον

H Toyota διαθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο μια μεγάλη προϊστορία σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα το θέμα αυτό κατέχει κύρια θέση στον πυρήνα της εταιρικής της κουλτούρας από τις αρχές της δεκαετίας του '70.    

Παράλληλα, έχει ήδη αποδείξει την ευαισθησία της δρώντας αποτελεσματικά, με βάση την αρχή  που πρεσβεύει: την συνεισφορά στη δημιουργία μιας ακμάζουσας κοινωνίας μέσω της κατασκευής οχημάτων. Παράλληλα, διεξάγει πάντα τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες τοποθετώντας τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στην πρώτη γραμμή των διοικητικών της προτεραιοτήτων. 

Τρανή απόδειξη, η εταιρική της στρατηγική, «Toyota Environmental Challenge 2050», όπου οι υψηλές επενδύσεις που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί σε έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων έχουν μεταξύ άλλων δημιουργήσει οικονομικούς και αξιόπιστους βενζινοκινητήρες, υβριδικούς-ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι εφαρμόζονται στα προϊόντα της, αλλά και οχήματα κυψελών υδρογόνου καυσίμου, όπως πχ το μοντέλο Mirai.

Καθώς οι στόχοι της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετά φιλόδοξοι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η άμεση ενεργοποίηση και εντατικοποίηση των προσπαθειών εκ μέρους όλων των εταιρειών της ιαπωνικής μάρκας ανά τον κόσμο να ανταποκριθούν έμπρακτα στην περιβαλλοντική της φιλοσοφία.

Έτσι λοιπόν, η Toyota Ελλάς ανανέωσε πρόσφατα την περιβαλλοντική της πιστοποίηση κατά ISO 14001:2015 (μέχρι σήμερα κατείχε ISO 14001:2004), ενώ παράλληλα με βάση την παγκόσμια περιβαλλοντική φιλοσοφία της μάρκας, οδήγησε το σύνολο του Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων και Επισκευαστών Toyota στην χώρα μας, (66 σημεία) να ακολουθήσουν το πρότυπο αυτό. Σήμερα πλέον, η περιβαλλοντική πιστοποίηση αποτελεί μια ακόμη πρωτοπορία και μοναδικότητα της Toyota στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς η μάρκα διαθέτει το μοναδικό Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων και Επισκευαστών στην Ελλάδα με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά ISO 14001:2015

Η πιστοποίηση έγινε σε συνεργασία με τον  φορέα Επιθεώρησης- Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η εταιρική στρατηγική «Toyota Environmental Challenge 2050» αναπτύσσει εκτενώς τις έξη (6) βασικές προκλήσεις για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της:

Πρόκληση 1: Παραγωγή  οχημάτων με μηδενικές εκπομπές CO2
Πρόκληση 2: Μηδενικές Εκπομπές CO2 σε Όλη τη Διάρκεια Ζωής
Πρόκληση 3: Μηδενικές Εκπομπές CO2 Εργοστασίων παραγωγής οχημάτων
Πρόκληση 4: Ελαχιστοποίηση και Βελτιστοποίηση της Χρήσης Νερού
Πρόκληση 5: Δημιουργία Κοινωνίας και Συστημάτων Βασισμένων στην Ανακύκλωση
Πρόκληση 6: Η Δημιουργία μιας Μελλοντικής Κοινωνίας σε Αρμονία με τη Φύση


Ο Πρόεδρος της Τοyota Motor Corporation, Dr. Akio Toyoda, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε προσωπικό επίπεδο, στις δράσεις του «Toyota Environmental Challenge 2050», αφού πρόσφατα απευθυνόμενος, στα μέλη της Τoyota παγκόσμια, τόνισε, μεταξύ άλλων:  «Τίποτα δεν είναι αδύνατο εάν όλα τα μέλη της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο συνενώσουν τις δυνάμεις τους και το μυαλό τους, την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα και την αγάπη τους για  τον πλανήτη μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY