ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Mercedes A Class 180: Με την δύναμη της βενζίνης

Αξιόλογο μοτέρ, σταθερότητα και ποιότητα κύλισης είναι κάποια από τα θετικά σημεία της νέας Mercedes A Class 180 που οδηγήσαμε.

Mercedes A Class 180: Με την δύναμη της βενζίνης

Οδηγήσαμε την πολυτελή Mercedes A Class 180, που εξοπλίζεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.300 κ.εκ. απόδοσης 136 ίππων. Πρόκειται για ένα αξιόλογο μοτέρ με πολύ καλές προδιάγραφες, που έχει δημιουργήσει η Renault.

Το μοτέρ είναι εύστροφο και αποδίδει χωρίς πίεση την ισχύ και την ροπή του. Ο θόρυβος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και στο υψηλότερο σημείο λειτουργίας του εξελιγμένου κινητήρα.

Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές (0-100 χλμ./ώρα σε 9,2", τελική 215 χλμ./ώρα). Η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Στη δοκιμή έκαψε 7 λίτρα/100χλμ.

Λόγω και των σχετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων (CO2 127 γραμ./χλμ.) αυτός ο βενζινοκινητήρας είναι μια καλή επιλογή για όσους διανύουν πολλά χιλιόμετρα στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Στη περίπτωση που η χρήση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει ταξίδια και κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, προτείνεται το αξιόλογο μοτέρ ντίζελ χαμηλού κυβισμού 1.500 κ.εκ. 116 ίππων, επίσης της Renault, που χρησιμοποιεί και η premium μάρκα στη γκάμα της.

Η οδική συμπεριφορά της Mercedes A Class 180, παίρνει υψηλή βαθμολογία. Ειδικότερα, το πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο στέκεται καλά στο δρόμο και είναι σταθερό ακόμη και στις υψηλές ταχύτητες.

Το τιμόνι έχει την κατάλληλη ποσότητα υποβοήθησης και είναι ακριβές. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό το γερμανικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα από τα καλυτέρα συστήματα διεύθυνσης.

Οι νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων εξασφαλίζουν υψηλά οδηγικά χαρακτηριστικά και στους ελληνικούς δρόμους. Ωστόσο σε δρόμους με "σαμαράκια" εμφανίζονται έντονες αντιδράσεις που όμως δεν επηρεάζουν την κίνηση του αυτοκινήτου.

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται και η ποιότητα κύλισης. Η ενισχυμένη ηχομόνωση και οι κατάλληλες τροποποιήσεις εξασφαλίζουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στη καμπίνα και εξαλείφουν σε μεγάλο ποσοστό τις αντιδράσεις από την κίνηση του αυτοκινήτου.

Η εμφάνιση και η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου ανταποκρίνονται στον premium χαρακτήρα του μικρότερου μοντέλου της γερμανικής μάρκας. Η ποιότητα των υλικών κατασκευής, η προσαρμογή και η αίσθηση, κατατάσσονται στα υψηλότερα επίπεδα της κατηγορίας. Ειδικότερα, η διαμόρφωση του ταμπλό της κεντρικής κονσόλας και η παρουσία των νέων ψηφιακών οθονών (έξτρα) αναβαθμίζουν την αισθητική και την λειτουργικότητα που παρέχει το πεντάθυρο αυτοκίνητο. Στις πλούσιες εκδόσεις παρέχονται τα τελευταία σύστημα συνδεσιμότητας και επικοινωνίας με όλο τον κόσμο.

Τα αρνητικά σημεία της Mercedes A Class 180: Περιορισμένοι χώροι για τους πίσω επιβάτες. Μικρός αποθηκευτικός χώρος(370 λίτρα). Υψηλή τιμή πώλησης για ένα αυτοκίνητο με κινητήρα μόλις 1.300 κ.εκ.

Η Mercedes A Class 180 με βασικό επίπεδο εξοπλισμού κοστίζει 28.760 ευρώ.

Το πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο με τον βενζινοκινητήρα 1.300 κ.εκ. απόδοσης 116 ίππων είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν τα στοιχεία των premium κατασκευών σε ένα αυτοκίνητο περιορισμένων διαστάσεων. Σχετικά με την τιμή πώλησης, το ύψος που διαμορφώνεται δικαιολογείται εν μέρει από το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου και τις προδιαγραφές που θέτει η Mercedes ακόμη και για το πιο μικρό μοντέλο της. Όσον αφορά την χωρητικότητα οι επιβάτες με ύψος 1,75 μ. θα δυσκολευτούν να χωρέσουν στα πίσω καθίσματα. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι οριακός για μια τετραμελή οικογένεια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ωραιότητα της απλότητας έγκειται στην πολυπλοκότητα που προσελκύει."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.
    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY