ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μαγικό χαλί σε τέσσερις ρόδες

Απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά μας βάζει το νέο Citroen C5 Aircross χάρη στην ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions.

Μαγικό χαλί σε τέσσερις ρόδες

Όλες οι εκδόσεις του νέου SUV Citroen C5 Aircross στην Ευρώπη είναι εφοδιασμένες με την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions της Citroën, για επιπλέον άνεση, δυναμισμό και οδηγική απόλαυση, προσφέροντας την αίσθηση που δίνει ένα… μαγικό χαλί.

Η ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions - μια καινοτομία της Citroen η οποία ενσωματώνεται στον εξοπλισμό του συνόλου της γκάμας Citroen - σηματοδοτεί την αποκορύφωση της εμπειρίας της μάρκας στην εξέλιξη μηχανικών συστημάτων.

Εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την αντοχή των οχημάτων. Χάρη στην τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των μηχανικών της, η Citroen ανέπτυξε το νέο σύστημα ανάρτησης για να βελτιώσει την ποιότητα φιλτραρίσματος που χαρακτηρίζει την Citroën και είναι τόσο αγαπητή στους πελάτες της.Περίπου 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν κατά την ανάπτυξη της νέας ανάρτησης. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι αρκετά απλός. Ενώ τα συμβατικά συστήματα ανάρτησης περιλαμβάνουν αποσβεστήρα κραδασμών, ελατήριο και μηχανικό στοπ, το σύστημα Progressive Hydraulic Cushions προσθέτει δύο υδραυλικά στοπ (αναστολείς) σε κάθε πλευρά, το ένα για συμπίεση και το άλλο για αποσυμπίεση. Η ανάρτηση λειτουργεί συνεπώς σε δύο στάδια για να ταιριάζει με τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου:

•           Για ελαφριά συμπίεση και αποσυμπίεση, το ελατήριο και το αμορτισέρ ελέγχουν τις κατακόρυφες κινήσεις χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από τα υδραυλικά στοπ. Αλλά αυτά τα στοπ έδωσαν στους μηχανικούς περισσότερη ελευθερία σε σχέση με την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, που προσφέρει την αίσθηση του "μαγικού χαλιού" δίνοντας την εντύπωση ότι πραγματοποιεί χαμηλή πτήση πάνω από ανώμαλο έδαφος.

•           Κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων αναταράξεων, το ελατήριο και το αμορτισέρ λειτουργούν μαζί με τα υδραυλικά στοπ συμπίεσης ή αποσυμπίεσης, που σταδιακά επιβραδύνουν την κίνηση του συστήματος για να αποτρέψουν το τράνταγμα στο τέλος της διαδρομής του. Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό μηχανικό στοπ, το οποίο απορροφά μεν ενέργεια αλλά επιστρέφει και ένα μέρος της, το υδραυλικό στοπ απορροφά και διαχέει αυτή την ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αναπήδηση.

ADVANCED COMFORT ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΕΣΗΣΤα ευρύχωρα και φιλόξενα καθίσματα του νέου SUV Citroen C5 Aircross προσφέρουν στους επιβάτες μια νέα εμπειρία ταξιδίου με εξαιρετική άνεση. Υψηλά τοποθετημένα ώστε να προσφέρουν μια πλήρη άποψη του δρόμου, παρέχουν επίσης κορυφαία άνεση και στήριξη, προσφέροντας στους επιβάτες την εντύπωση ότι βρίσκονται σε μια πολυθρόνα που είναι απομονωμένη από το δρόμο. Τα καθίσματα αυτά είναι διαθέσιμα με την ταπετσαρία Advanced Comfort για τα προαιρετικά περιβάλλοντα (Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Gray και Hype Brown), κάτι που αποτελεί νέο στοιχείο για την κινεζική έκδοση, προσφέροντας ένα σύνολο βελτιώσεων για ακόμα μεγαλύτερη συνολική άνεση:

• Η οπτική άνεση διαμορφώθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και χάρη στον πάχους 15 χιλ. αφρό τα καθίσματα δείχνουν “γεμάτα”. Εμπνευσμένο από τα θρυλικά οικογενειακά αυτοκίνητα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των CX και Xantia, το «φούσκωμα» του καθίσματος δημιουργεί μια πραγματική οπτική υπογραφή, με τελικό στόχο την άνεση. Η υπογραφή αυτή ενισχύεται από τις ραφές και τα άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που μοιράζονται την ίδια επίσημη γλώσσα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου και του C4 Cactus.

• Η άνεση της υποδοχής έχει επίσης βελτιωθεί, χάρη στην απαλότητα και τη στήριξη που παρέχονται κατά την αρχική επαφή με τον πάχους 15 χιλ. αφρό.

• Η άνεση κατά την κίνηση, απαραίτητη για τη σωστή στήριξη του σώματος, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές, ενισχύεται από τον μεγαλύτερου πάχους αφρό στην επιφάνεια του καθίσματος που συνδυάζεται με ένα στρώμα υψηλής πυκνότητας στο κέντρο του καθίσματος. Ο νέος αφρός υψηλής πυκνότητας εξασφαλίζει επίσης τη βέλτιστη άνεση με την πάροδο του χρόνου, αποτρέποντας την καθίζηση μετά από πολλές ώρες στο τιμόνι καθώς και την παλαίωση του καθίσματος μετά από αρκετά χρόνια χρήσης.

• Η αναπαυτικότητα είναι εξαιρετική, με μεγάλων διαστάσεων μεγάλου πλάτους βάσεις και πλάτες καθισμάτων, ενισχυμένη στήριξη, ρύθμιση ύψους για τον οδηγό και τον συνοδηγό και πλήρως ρυθμιζόμενα σε ύψος και απόσταση υποβραχιόνια. Το κάθισμα του οδηγού μπορεί να εφοδιαστεί με ηλεκτρικό σύστημα ρύθμισης με μνήμη οκτώ θέσεων.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευεξία και για να ενισχυθεί η αίσθηση του «κουκουλιού» (cocoon) ακόμη και στις πιο αγχωτικές συνθήκες, στα μπροστινά καθίσματα μπορεί να τοποθετηθεί, εκτός από τη θέρμανση, ένα σύστημα μασάζ πολλαπλών σημείων που βασίζεται σε οκτώ αεροθαλάμους οι οποίοι βρίσκονται στην πλάτη κάθε καθίσματος. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε προγράμματα που συνδυάζουν μασάζ οσφυϊκής μοίρας, πλάτης και ώμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Καλύτερα να έχω δυναμικά άδικο παρά κακομοίρικα δίκιο."

Tallulah Bankhead, 1902-1968, Αμερικανίδα ηθοποιός

  • 325 - Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, κατά την οποία οι αρχηγοί της Χριστιανικής Εκκλησίας τιμούν την Αγία Τριάδα, υιοθετούν την Ομολογία Πίστεως (το «Πιστεύω»), και ορίζουν πότε θα εορτάζεται το Πάσχα.
    1530 - Γεννιέται ο Ιβάν ο Τρομερός, Τσάρος της Ρωσίας.
    1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από την Ναζιστική Γερμανία.
    1990 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY