ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

«Άρχοντας» ο οδηγός στο νέο Lexus UX

Χάρη στο “seat in control” το νέο Lexus UX δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον για τον οδηγό.

«Άρχοντας» ο οδηγός στο νέο Lexus UX

Το Lexus UX κάνει τον οδηγό να νιώθει πιο άμεση επαφή με το δρόμο χάρη σε μία φιλοσοφία “seat-in-control”. Κρίσιμες λειτουργίες του αυτοκινήτου είναι συγκεντρωμένες γύρω από τη θέση οδήγησης, ενώ το σχήμα της πλάτης του καθίσματος επιτρέπει στον οδηγό άνετη διαχείριση, διατηρώντας μία άνετη, φυσική στάση σώματος.

Το εύρος ρύθμισης ύψους του καθίσματος είναι πολύ μεγάλο, προσφέροντας διαφορετικά είδη οδηγικής εμπειρίας, από μία δυναμική, χαμηλή θέση τύπου οχήματος hatchback μέχρι την τυπική υπερυψωμένη θέση ενός crossover.

Το UX υιοθετεί ρυθμιζόμενα ηλεκτρικά καθίσματα προς 6 ή 8 κατευθύνσεις, στη δεύτερη περίπτωση με ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη για τον οδηγό. Στα μαξιλάρια των εμπρός καθισμάτων χρησιμοποιούνται ελατήρια και αφρώδη επένδυση, ειδικά σχεδιασμένη για να αγκαλιάζει τους επιβάτες και να κατανέμει την πίεση κάτω από την ισχιακή χώρα.

Η πολυτέλεια Lexus επεκτείνεται σε όλη την καμπίνα του UX. Το τιμόνι τριών ακτίνων και το αναλογικό ρολόι από το Lexus LS, για παράδειγμα, και το Lexus Climate Concierge, που χρησιμοποιείται σε άλλα μοντέλα Lexus, συνδέει αυτόματα τη ροή αέρα του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού με τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα για βελτιστοποίηση της ευχάριστης θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Η γνωστή σε όλους προσοχή της Lexus στη λεπτομέρεια  φαίνεται και στη σχεδίαση της επένδυσης οροφής που εξαλείφει τις ενοχλητικές σκιές στο παρμπρίζ, και στα χειριστήρια με “αίσθηση Lexus.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτοί που αντιστέκονται διστάζουν, αυτοί που διστάζουν αντιστέκονται."

Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

  • 1812 - Ξεκινά ο Βορειοαμερικανικός Πόλεμος του 1812 ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
    1815 - Η Μάχη του Βατερλό. 
    1858 - Ο Κάρολος Δαρβίνος αποφασίζει να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

© 2002-2019 MEDIA2DAY