ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Κομψό και μοντέρνο το νέο Lexus UX

Το νέο… καμάρι της Lexus ξεχωρίζει με την φινέτσα, την κομψότητα και τη λειτουργικότητά του.

Κομψό και μοντέρνο το νέο Lexus UX

Οι σχεδιαστές της Lexus δημιούργησαν ένα σχεδιαστικό θέμα που συνδυάζει αντοχή, φινέτσα, κομψότητα και λειτουργικότητα.

Η μάσκα με το ατρακτοειδές σχήμα, αν και μοιράζεται το βασικό σχήμα με υπόλοιπα Lexus, είναι μοναδική στο UX. Υιοθετεί νέο σχέδιο πλέγματος με ατομικά στοιχεία, τα οποία σταδιακά αλλάζουν σχήμα καθώς αναδύονται από το κεντρικό έμβλημα της Lexus. Η μάσκα δημιουργεί μία εντυπωσιακή,  τρισδιάστατη εμφάνιση που μεταβάλλεται σύμφωνα με τη γωνία θέασης.

Η σχεδίαση των προβολέων ολοκληρώνει τη φυσιογνωμία του UX, δείχνοντάς το αποφασιστικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Φώτα ημέρας, είναι διατεταγμένα σε σχήμα βέλους πάνω από τους προβολείς για να τονίσουν την L ταυτότητα φωτισμού Lexus. Μάλιστα μοιάζουν με φρύδια πάνω από τους στάνταρ προβολείς LED διπλής δέσμης ή τις προαιρετικές, πολύ μικρές μονάδες LED 3 projector.Η βασική φόρμα του αυτοκινήτου διαμορφώνεται από τις γραμμές που αναδύονται από τη μάσκα για να αγκαλιάσουν την καμπίνα. Ζωηρές, επιβλητικές, επιφάνειες και ανάγλυφα εμπρός και πίσω φτερά αντανακλούν δύναμη, ενώ ένα αεροδυναμικό προφίλ, μεγάλοι τροχοί στις γωνίες και μια τολμηρή πρόσοψη δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα πτερύγια των θόλων των τροχών που προστατεύουν το αμάξωμα από εκσφενδονιζόμενες πέτρες, χρησιμοποιούν τη ροή αέρα γύρω από τα άκρα τους για να μειώσουν το στροβιλισμό και την άνωση, συμβάλλοντας στην ευστάθεια του οχήματος.

Με τον ίδιο τρόπο συμβάλλουν και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Τα Aero Stabilising Blade Lights ξεκινούν στο πάνω τμήμα των φτερών και εκτείνονται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Οδηγώντας τη ροή αέρα γύρω από το πίσω τμήμα του UX, η σχεδίαση αυτή μειώνει επίσης το στροβιλισμό και την άνωση, συμβάλλοντας στην ευστάθεια του οχήματος όταν στρίβει ή όταν δέχεται πλάγιους ανέμους.Τα φώτα πλήρους πλάτους διαμορφώνουν μία χαρακτηριστική νυχτερινή εμφάνιση, που σχηματίζεται από μία σειρά 120 φώτων LED και λεπταίνει προς το κέντρο, έχοντας πάχος μόλις 3 χιλ. στο στενότερο σημείο. Μία αεροτομή τύπου πτέρυγας στο πίσω άκρο της πόρτας, μαζί με ένα επίπεδο κάτω τμήμα αμαξώματος, συμβάλλουν στον αθόρυβο και αποδοτικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι δεξιοτέχνες μοντελιστές Takumi (Ιαπωνική λέξη για το “τεχνίτης”) επιστράτευσαν σχεδιαστικά και μηχανικά στοιχεία σχεδίασης για να τελειοποιήσουν όλες τις εξωτερικές επιφάνειες του UX. Η δουλειά τους ήταν κρίσιμη για την τελειοποίηση επιφανειών σε επίπεδο 0,01 mm, επεκτείνοντας τα όρια ακριβείας των πρεσών παραγωγής πάνελ αμαξώματος.

Οι στάνταρ, αλουμινένιες αεριζόμενες ζάντες aero 5-ακτίνων 17x6,5” που παραπέμπουν σε φτερωτές φέρουν πτερύγια Gurney κατά μήκος των ακτίνων, σχεδιασμένα για μείωση της αεροδυναμικής αντίσταση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τη ροή αέρα για την ψύξη των δισκόφρενων.

Αυτή η σχεδίαση τραβά αέρα από το εσωτερικό του τροχού, ενώ η ροή αέρα στην εξωτερική πλευρά του οχήματος ελέγχεται ώστε να ακολουθεί την επιφάνεια του τροχού. Οι ζάντες aero διατίθενται σε ασημί μεταλλικό και γκρι σκούρο μεταλλικό. Το UX προσφέρει επίσης (non-aero) ζάντες αλουμινίου 18” συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών για  το F SPORT.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Καλύτερα να έχω δυναμικά άδικο παρά κακομοίρικα δίκιο."

Tallulah Bankhead, 1902-1968, Αμερικανίδα ηθοποιός

  • 325 - Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, κατά την οποία οι αρχηγοί της Χριστιανικής Εκκλησίας τιμούν την Αγία Τριάδα, υιοθετούν την Ομολογία Πίστεως (το «Πιστεύω»), και ορίζουν πότε θα εορτάζεται το Πάσχα.
    1530 - Γεννιέται ο Ιβάν ο Τρομερός, Τσάρος της Ρωσίας.
    1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από την Ναζιστική Γερμανία.
    1990 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY