ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Citroen C5 Aircross: Η άνεση σε πρώτο πλάνο

Η νέα ναυαρχίδα της γαλλικής μάρκας ξεχωρίζει με το μυώδες αμάξωμα της, την καινοτόμο ανάρτηση και την οδηγική άνεση που προσφέρει.

Νέο Citroen C5 Aircross: Η άνεση σε πρώτο πλάνο

Η Citroen, επιστρέφει στις ρίζες της και ενισχύει τις βασικές αρχές που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η γαλλική μάρκα επενδύει τεράστια ποσά στην ανάπτυξη της άνεσης και της ασφάλειας στα νέα μοντέλα της.

Μετά το λανσάρισμα του ανανεωμένου Citroen C4 Cactus, με την πιο προχωρημένη τεχνολογία στους τομείς της άνεσης στη κατηγορία του, τώρα ήρθε η σειρά νέου Citroen C5 Aircross να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του.

Η Citroen Ελλάς, είχε μια ωραία ιδέα να επισκεφθούμε τα χιονισμένα Τρίκαλα Κορίνθιας, οδηγώντας το νέο Citroen C5 Aircross. Η νέα ναυαρχίδα της γαλλικής μάρκας έχει μήκος 4,5 μ. και ξεχωρίζει στη κατηγορία των SUV με το μυώδες αμάξωμα του, τις ρευστές γραμμές και τις πινελιές που προσθέτουν τα Airbumps.Στην καμπίνα ξεχωρίζουν η TFT οθόνη 12,3 ιντσών, που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων πίσω από το τιμόνι και η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Το νέο SUV C5 Aircross προσφέρει στους επιβάτες του μία πληθώρα έξυπνων συστημάτων τεχνολογίας αιχμής που εξασφαλίζουν σύνδεση μεταξύ του ψηφιακού περιβάλλοντος και του αυτοκινήτου: οθόνη αφής τύπου tablet 8’’, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ρυθμίσουν τις παραμέτρους λειτουργίας του αυτοκινήτου, να έχουν πρόσβαση στα πολυμέσα, στο τηλέφωνο, στο σύστημα κλιματισμού, και το σύστημα πλοήγησης, αλλά και σε λειτουργίες όπως, το Mirror Screen, το Citroen Connect Nav, το Citroen Connect Box με το πακέτο SOS & οδική βοήθεια, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου και το σύστημα ConnectedCAM Citroen.


Για τους πίσω επιβάτες, υπάρχουν τρία ξεχωριστά καθίσματα που στο κάθε ένα από αυτά ρυθμίζεται η κλίση της πλάτης αλλά και η απόσταση από τα μπροστινά, διαμορφώνοντας έτσι το χώρο αποσκευών από 580 έως 720 λίτρα.Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 20 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 2) και του Grip Control με Hill Assist Descent, για τη διευκόλυνση της κίνησης όταν υπάρχει περιορισμένη πρόσφυση. Επίσης, εφοδιάζεται με 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασύρματη φόρτιση των smartphones.

Κατά την διάρκεια της δοκιμής, με την έκδοση ντίζελ 1.5 απόδοσης 130 ίππων, δόθηκε μεγάλη προσοχή σε δυο καθοριστικούς τομείς του γαλλικού SUV. Στη καινοτομική ανάρτηση με τα Progressive HydraulicCushions και στα ειδικά καθίσματα Advanced Comfort.

Πράγματι το γαλλικό αυτοκίνητο έχει την ικανότητα να μην επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ανωμαλίες του δρόμου και τις δυνάμεις που ασκούνται κατά την διάρκεια της οδήγησης. Ο σημαντικότερος λόγος που συμβάλει στην άνεση των επιβατών είναι η λειτουργία και οι ιδιότητες της νέας ανάρτησης. Θυμίζει μαγικό χαλί, γιατί απορροφά μεγάλο μέρος από τις αντιδράσεις και δεν επιτρέπει την δημιουργία φαινομένων που επηρεάζουν της άνεση και την ηρεμία των επιβατών.

Το νέο μενού άνεσης συμπληρώνουν με επιτυχημένο τρόπο τα ειδικά καθίσματα, τα οποία ουσιαστικά είναι μεγάλες πολυθρόνες. Εκτός από τις γενναιόδωρες διαστάσεις τους, έχουν καινοτομική σχεδίαση και απαρτίζονται από νέα υλικά τα οποία κρατάνε το σώμα ξεκούραστο ακόμη και στο μεγάλο ταξίδι. Είναι τα πιο εξελιγμένα καθίσματα σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι σήμερα.

Η απόδοση του γαλλικού κινητήρα είναι καλή και ικανοποιεί τις ανάγκες που προκύπτουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τόσο στις επιταχύνσεις όσο και στην επίτευξη υψηλών ταχυτήτων. Πρόσθετο πλεονέκτημα η οικονομική λειτουργία του νέου μοτέρ που καταναλώνει ντίζελ.

Η τιμή πώλησης της βασικής έκδοσης του νέου Citroen C5 Aircross με κινητήρα ντίζελ 1.500 κ.εκ. και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είναι 25.500 ευρώ. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 22.550 ευρώ(βενζίνη 1.2 130 ίππων).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY