ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πως θα είναι το ηλεκτρικό κουπέ της Skoda

Η Skoda θα αποκαλύψει το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο κουπέ της στην έκθεση της Γενεύης.

Πως θα είναι το ηλεκτρικό κουπέ της Skoda

Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου) η Skoda θα αποκαλύψει ένα νέο κουπέ το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Πρόκειται για το πρωτότυπο Skoda Vision iV, το επόμενο βήμα της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση. Μέσα από τα δύο πρώτα σκίτσα, η μάρκα που ανήκει στο γκρουπ VW, δίνει μία γεύση του πρώτου της μοντέλου που θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit) για εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Είναι ένα τετράθυρο crossover με κουπέ στυλ και έντονα σπορ, δυναμική σιλουέτα, που τονίζεται από τους αεροδυναμικά μελετημένους τροχούς 22 ιντσών και την έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Μια χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή γεφυρώνει νοητά το μπροστινό με το πίσω μέρος, προσδίδοντας έμφαση στις καθαρές επιφάνειες και στις δίχως λαβές πόρτες. Παράλληλα, οι συμβατικοί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες των οποίων το περίβλημα παραπέμπει σχηματικά σε πτερύγια καρχαρία.Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από μια νέα εκδοχή της τυπικής επιβλητικής μάσκας της μάρκας, με λεπτές κάθετες νευρώσεις και κρυσταλλική δομή, ενώ μία οριζόντια φωτεινή λωρίδα στο πάνω μέρος και οι εντυπωσιακά μεγάλες εισαγωγές αέρα υπογραμμίζουν τη σπορ εμφάνιση. Το δυναμικό πίσω μέρος ξεχωρίζει από τις ανάγλυφες ακμές που συμβάλλουν στην αεροδυναμική και τα διάφανα πίσω φώτα LED. Τα τελευταία, είναι αυτά που επαναπροσδιορίζουν το τυπικό C-σχήματος φωτεινό αποτύπωμα τονίζοντας το πλάτος τού αμαξώματος σε συνδυασμό με μία φωτεινή λωρίδα πάνω από τον διαχύτη. Το λογότυπο Skoda στο πίσω μέρος εμφανίζεται ολογράφως και με τα γράμματα να φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα.

To 2019 είναι η χρονιά που η μάρκα θα μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η μάρκα θα λανσάρει το Superb Phev με plug-in υβριδική τεχνολογία, καθώς και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Citigo. Το 2020 θα ακολουθήσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η μάρκα επενδύει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ έως τα τέλη του 2022 θα λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY