ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετατρέπονται σε εταιρείες τεχνολογίας

O κλάδος της αυτοκίνησης κοιτά το μέλλον και προσανατολίζεται στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών τεχνολογιών.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετατρέπονται σε εταιρείες τεχνολογίας

Περίπου το 90% όλων των μελλοντικών καινοτομιών στο αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν στον ηλεκτρικό και στον ηλεκτρονικό τομέα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερα από τα μισά στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν τη μάχη για την αναβάθμιση του παραδοσιακού ο ταμπλό, ενάντια στους τεχνολογικούς γίγαντες χωρίς την συμβολή ειδικευμένων συνεργατών με ψηφιακές δεξιότητες.

Πολλοί άλλοι αναγνωρίζουν ότι χρειάζονται συμμαχίες, αλλά μόνο προσωρινά μέχρι να αποκτηθεί η αναγκαία τεχνογνωσία.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Herbert Diess μετά την ανάληψη ως Διευθύνων Σύμβουλος της VW Group τον περασμένο Απρίλιο ήταν η αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση του λογισμικού.Το VW Group έχει περίπου 10.000 μηχανικούς, αλλά μόνο μερικές εκατοντάδες προγραμματιστές. Για να βελτιωθεί ο έλεγχος της πληροφορικής καθώς τα αυτοκίνητα θα συνδέονται, ο όμιλος VW ξόδεψε πρόσφατα περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το 75% στη μονάδα WirelessCar της Volvo Truck Group.

SPONSORED LINKS

"Ονειρεύονται όσο φλερτάρουν, αλλά στο γάμο ξυπνούν."

Alexander Pope, 1688-1744, Βρετανός ποιητής

  • 1822 - Ναυμαχία των Πατρών, όπου 26 Υδρέικα, 20 Σπετσιώτικα και 16 Ψαριανά πλοία υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχούν τον Τουρκικό στόλο.
    1913 - Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β' Βαλκανικού Πολέμου.)

© 2002-2019 MEDIA2DAY