ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η VW αναβιώνει το θρυλικό Buggy

Η VW επαναφέρει στην αγορά το θρυλικό Buggy, το οποίο παρουσιάζεται στην φετινή έκθεση της Γενεύης.

Η VW αναβιώνει το θρυλικό Buggy

Εμφανίστηκε το 1960, συνδέθηκε με τις βόλτες και τις κόντρες στις παράλιες. Είναι το θρυλικό Buggy, που θα εμφανιστεί πάλι στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης (7-17 Μάρτιου).

Η ιδέα της VW να επαναφέρει στην αγορά το Buggy, έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η γερμανική φίρμα κατόρθωσε να δημιουργήσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου που έχει συνδεθεί με τις πιο ξέγνοιαστες και όμορφες στιγμές χιλιάδων οδηγών σε όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, στην ελβετική έκθεση οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο θα δουν από κοντά το νέο ID Buggy EV.

Η ιδέα της VW, το ID Buggy δεν έχει σταθερές θύρες ή συμβατικές πόρτες. Διαθέτει ελεύθερους τροχούς εφοδιασμένους με ελαστικά εκτός δρόμου και ανοιχτά πλευρικά τοιχώματα.

Η μάρκα στοχεύει να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα αυτοκινήτα μαζικής αγοράς με μια σύγχρονη έκδοση ενός αμερικανικού buggy από τη δεκαετία του 1960.

Η ιδέα δανείζεται τα σχεδιαστικά στοιχεία από τα dunge buggies όπως το Meyers Manx που ήταν δημοφιλές στην Καλιφόρνια.

Η VW δήλωσε ότι έχει αναπτύξει την ιδέα για να δείξει την ευελιξία της αρχιτεκτονικής της ηλεκτροκίνητων οχημάτων της που βασίζονται στο πάτωμα MEB. Εκεί θα στηριχθούν όλα τα αυτοκίνητα με εξελιγμένες μπαταρίες για τα μοντέλα των μάρκων VW, Audi, Skoda και Seat. Η προσπάθεια ξεκινά με το hatchback ID που ξεκινά την εμπορική καριέρα του στη Γερμανία στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η VW δήλωσε ότι η πλατφόρμα MEB μπορεί να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα στυλ αμαξώματος, ακριβώς όπως το σασί του εικονικού Beetle ήταν αρκετά προσαρμόσιμο για να χρησιμοποιηθεί για μοντέλα όπως το Manx buggy ή Karmann Ghia.

Το concept ID Buggy δείχνει ότι η πλατφόρμα MEB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μοντέλων για εξειδικευμένες σειρές εξειδικευμένων προϊόντων εκτός από τα μοντέλα που απευθύνονται στη μαζική αγορά, όπως το hatchback ID.

Το VW Group σχεδιάζει να παράγει μέχρι το 2025 περίπου 50 μοντέλα που τροφοδοτούνται με μπαταρίες στις 12 μάρκες της. Στόχος είναι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητων να φθάσουν τα 3 εκατ., αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY