ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η VW αναβιώνει το θρυλικό Buggy

Η VW επαναφέρει στην αγορά το θρυλικό Buggy, το οποίο παρουσιάζεται στην φετινή έκθεση της Γενεύης.

Η VW αναβιώνει το θρυλικό Buggy

Εμφανίστηκε το 1960, συνδέθηκε με τις βόλτες και τις κόντρες στις παράλιες. Είναι το θρυλικό Buggy, που θα εμφανιστεί πάλι στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης (7-17 Μάρτιου).

Η ιδέα της VW να επαναφέρει στην αγορά το Buggy, έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η γερμανική φίρμα κατόρθωσε να δημιουργήσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου που έχει συνδεθεί με τις πιο ξέγνοιαστες και όμορφες στιγμές χιλιάδων οδηγών σε όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, στην ελβετική έκθεση οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο θα δουν από κοντά το νέο ID Buggy EV.

Η ιδέα της VW, το ID Buggy δεν έχει σταθερές θύρες ή συμβατικές πόρτες. Διαθέτει ελεύθερους τροχούς εφοδιασμένους με ελαστικά εκτός δρόμου και ανοιχτά πλευρικά τοιχώματα.

Η μάρκα στοχεύει να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα αυτοκινήτα μαζικής αγοράς με μια σύγχρονη έκδοση ενός αμερικανικού buggy από τη δεκαετία του 1960.

Η ιδέα δανείζεται τα σχεδιαστικά στοιχεία από τα dunge buggies όπως το Meyers Manx που ήταν δημοφιλές στην Καλιφόρνια.

Η VW δήλωσε ότι έχει αναπτύξει την ιδέα για να δείξει την ευελιξία της αρχιτεκτονικής της ηλεκτροκίνητων οχημάτων της που βασίζονται στο πάτωμα MEB. Εκεί θα στηριχθούν όλα τα αυτοκίνητα με εξελιγμένες μπαταρίες για τα μοντέλα των μάρκων VW, Audi, Skoda και Seat. Η προσπάθεια ξεκινά με το hatchback ID που ξεκινά την εμπορική καριέρα του στη Γερμανία στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η VW δήλωσε ότι η πλατφόρμα MEB μπορεί να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα στυλ αμαξώματος, ακριβώς όπως το σασί του εικονικού Beetle ήταν αρκετά προσαρμόσιμο για να χρησιμοποιηθεί για μοντέλα όπως το Manx buggy ή Karmann Ghia.

Το concept ID Buggy δείχνει ότι η πλατφόρμα MEB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μοντέλων για εξειδικευμένες σειρές εξειδικευμένων προϊόντων εκτός από τα μοντέλα που απευθύνονται στη μαζική αγορά, όπως το hatchback ID.

Το VW Group σχεδιάζει να παράγει μέχρι το 2025 περίπου 50 μοντέλα που τροφοδοτούνται με μπαταρίες στις 12 μάρκες της. Στόχος είναι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητων να φθάσουν τα 3 εκατ., αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY