ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η επιτυχία της Volkswagen στην Ελλάδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη προσπάθεια της ομάδας που ηγείται ο Θανάσης Κονιστής.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Στην αγορά του αυτοκινήτου, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και κάθε μάρκα προσπαθεί να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεων της. Στελέχη υψηλής αξίας εργάζονται για να κατασκευάσουν τα καλυτέρα μοντέλα στη κάθε κατηγορία και να προσελκύσουν τους υποψήφιους αγοραστές.

Η Volkswagen, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στον χώρο του αυτοκινήτου γιατί ακολουθεί μια στρατηγική η οποία διέπεται από την προσήλωση στο προϊόν και την σχέση με τον πελάτη. Χωρίς πομπώδεις ανακοινώσεις και πυροτεχνήματα δημιουργεί μοντέλα που γράφουν τις πιο λαμπρές σελίδες στον χώρο του αυτοκινήτου.Στην Ελλάδα, η Volkswagen εκπροσωπείται από την Kosmocar, έναν αμιγώς ελληνικό όμιλο που έχει πρωτοφανή ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς. Μάλιστα πέτυχε την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων στο παγκόσμιο δίκτυο της γερμανικής μάρκας!

Το 2018, η Volkswagen κατέγραψε ένα μοναδικό ρεκόρ. Η αύξηση των πωλήσεων της άγγιξε το 32,1%. Κατέλαβε την δεύτερη θέση στη λίστα των πωλήσεων και αύξησε κατά μια μονάδα το μερίδιο της στην αγορά(7,8%). Πούλησε 9.023 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα.

Η επιτυχία της Volkswagen στην Ελλάδα, οφείλεται στη προσπάθεια της ομάδας που ηγείται ο Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Kosmocar-Volkswagen. Πρόκειται για έναν από τα νεότερα σε ηλικία στελέχη της αγοράς που εργάζεται και τα Σαββατοκύριακα.

Η δήλωση του δείχνει τις αρχές και την άποψη του διακεκριμένου μάνατζερ: Το 2018 ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Volkswagen. Κορυφώθηκε το λανσάρισμα των νέων Polo και T-Roc, παρουσιάσαμε το ολοκαίνουργιο Touareg, το κορυφαίο premium SUV της μάρκας ενώ είχαμε εξαιρετικές προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς, σε πολύ καλές τιμές και με κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού. Οι Έλληνες καταναλωτές έδειξαν την προτίμησή τους στα μοντέλα της Volkswagen, κάτι που μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ για τη χρονιά που ξεκίνησε. Το T-Cross, ένα νέο compact SUV που θα παρουσιάσουμε στην Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο αλλά και πολλές νέες εκδόσεις μοντέλων που αναμένουμε, μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για τη νέα χρονιά».Σε διεθνές επίπεδο, η Volkswagen ήταν η μάρκα που συνεισέφερε τα μέγιστα ώστε το Volkswagen Group να βρεθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως. Η Volkswagen το 2018 κατέγραψε 6.244.900 ταξινομήσεις παγκοσμίως, αυξημένες 0,2% σε σχέση με αυτές του 2017. Οι ταξινομήσεις αυτές αποτέλεσαν το 57,6% των συνολικών ταξινομήσεων του Volkswagen Group, που με συνολικές πωλήσεις 10,834 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 0,9% σε σχέση με το 2017, βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς για το 2018.

Σε πολλές αγορές του κόσμου, στη Νότιο Αμερική, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο όμιλος Volkswagen σημείωσε σημαντική αύξηση το 2018, παρά το δυσμενές περιβάλλον - στην Κίνα για παράδειγμα λόγω της συνολικής οικονομικής αβεβαιότητας και στην Ευρώπη εξαιτίας της μετάβασης στο WLTP. Η αύξηση υποστηρίχθηκε κατά κύριο λόγο από τα SUV μοντέλα του ομίλου, με σχεδόν όλες τις μάρκες να πετυχαίνουν νέα ρεκόρ παραδόσεων.

Στην Ευρώπη οι μάρκες του ομίλου Volkswagen παρέδωσαν το 2018 συνολικά 4,38 εκατομμύρια οχήματα (αύξηση 1,2%), με εντυπωσιακή άνοδο σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+7,1%). Στα επίπεδα του 2017 κινήθηκαν οι ταξινομήσεις στη Δυτική Ευρώπη (3,58 εκατομμύρια).

Άλλες σημαντικές αγορές ήταν στη Βόρειο Αμερική οι ΗΠΑ και ο Καναδάς (αύξηση 2,1% και 3,7% αντίστοιχα ) ενώ στη Νότιο Αμερική εξαιρετική η επίδοση του ομίλου στη Βραζιλία (+30,4%). Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού το Volkswagen Group παρουσίασε αύξηση περίπου 1%, με συνολικές παραδόσεις 4,55 εκατομμυρίων οχημάτων, παρά την πτώση της κινέζικης αγοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο, όπου είχε επηρεαστεί ολόκληρη η οικονομία της χώρας εξαιτίας της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ για τους φόρους εισαγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY