ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Toyota Safety Sense: Δίκτυο υψηλής ασφάλειας

Η δεύτερη γενιά του Safety Sense προοδευτικά μεταφέρεται σε όλη τη γκάμα μοντέλων Toyota.

Toyota Safety Sense: Δίκτυο υψηλής ασφάλειας

Από φέτος, τα νέα μοντέλα της Toyota θα φέρουν τη τελευταία γενιά του συστήματος ασφάλειας Toyota Safety Sense. Η δεύτερη γενιά Toyota Safety Sense θα μεταφερθεί σε όλη τη γκάμα μοντέλων Toyota, ξεκινώντας με το νέο RAV4 και το νέο Corolla.

Το αναβαθμισμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνει μία κάμερα φακού και ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος. Η απόδοση και των δύο συστημάτων έχει αυξηθεί για καλύτερο εντοπισμού κινδύνων και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Το νέο σύστημα έχει μειωμένο μέγεθος για εύκολη εγκατάσταση σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της μάρκας.

Το Toyota Safety Sense περιλαμβάνει τώρα αναβαθμισμένες εκδόσεις των Pre-Collision System (PCS), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA), Road Sign Assist (RSA) και Automatic High Beam (AHB). Επιπλέον, εισάγει ένα νέο Lane Trace Assist (LTA) for για προηγμένη υποστήριξη του οδηγού.-           Το αναβαθμισμένο PCS ανιχνεύει τώρα προπορευόμενα οχήματα που κινούνται με ταχύτητες μεταξύ 10 χλμ./ώρα και 180 χλμ./ώρα περίπου, και μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης εκ των όπισθεν. Οι συνθήκες λειτουργίας του PCS έχουν αναβαθμιστεί περαιτέρω, επιτρέποντας στο σύστημα να ανιχνεύει και ενδεχόμενες συγκρούσεις με πεζούς ημέρα και νύχτα, και με ποδηλάτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, και στην περίπτωση αυτή το αυτόματο φρενάρισμα λειτουργεί με ταχύτητες μεταξύ 10 – 80 χλμ./ώρα, και μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κατά περίπου 40 χλμ./ώρα.

-           Το ACC βοηθά τον οδηγό να διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Ανιχνεύει και προσδιορίζει την ταχύτητα προπορευόμενων οχημάτων. Στη συνέχεια, το σύστημα προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση μιας ασφαλούς απόστασης.

Τώρα περιλαμβάνει παρακολούθηση προπορευόμενων οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες και οδήγηση stop-start σε ταχύτητες 0 – 30 χλμ./ώρα. Σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, το όχημα θα σταματήσει όταν σταματά και το προπορευόμενο, διατηρώντας την κατάλληλη απόσταση από αυτό. Ο οδηγός ξεκινά πάλι το όχημα είτε πατώντας το γκάζι, ή το διακόπτη του τιμονιού, ενεργοποιώντας εκ νέου το σύστημα ACC.

SPONSORED LINKS

"Να αλλάζεις και να βελτιώνεσαι είναι δυο διαφορετικά πράγματα."

Γερμανική παροιμία

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY