ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Peugeot 3008: Αστέρι στα SUV

To SUV της γαλλικής φίρμας προσφέρει μοναδική οδηγική εμπειρία σε συνδυασμό με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών.

Peugeot 3008: Αστέρι στα SUV

Το Peugeot 3008, είναι ένα αυθεντικό γαλλικό αυτοκίνητο φτιαγμένο από γαλλικά χέρια που δίνει νέα διάσταση στη σχέση μας με την αυτοκίνηση.

Έχει χαρακτηριστικά που τραβάνε το βλέμμα: Κάθετο μπροστινό άκρο, μακρύ επίπεδο καπό, υπερυψωμένη μέση γραμμή προφίλ, πλατιά προστατευτικά στοιχεία (στις ποδιές προφυλακτήρα, στα τόξα τροχών, στο κάτω μέρος των πορτών), μεγάλους τροχούς, αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος και ειδικού σχήματος μπάρες οροφής.

Οι γραμμές του είναι καθαρές, τονισμένες και ισορροπημένες. Η φαρδιά γρίλια κοσμείται με χρώμιο και στο μέσον της δεσπόζει ο Λέοντας. Οι ιδιαίτεροι σε ντιζάιν προβολείς αλογόνου τονίζουν το ξεχωριστό σε όψη εμπρός μέρος, το οποίο γίνεται ακόμη πιο ευκρινές με τους προαιρετικούς full  LED προβολείς, ενώ υπάρχουν όμορφα πολυάριθμα ανοίγματα στην εισαγωγή του αέρα.Το καπό είναι μακρύ και επίπεδο, με την σχεδιαστική του γραμμή να συνθέτει μία έντονα δυναμική εικόνα, η οποία καταλήγει με όμορφο τρόπο έως το παρμπρίζ και λίγο ψηλότερα, πέρα από τον μπροστινό άξονα, ενώ στα άκρα του πλαισιώνεται από ενθέσεις χρωμίου που ξεκινούν από τους προβολείς.

Το νέο Peugeot 3008 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sochaux, καθώς και στις μονάδες Trémery και Douvrin από όπου προμηθεύονται όλα τα μηχανικά σύνολα με την ετικέτα γνησιότητας Origine France Garantie.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης PureTech είναι ιδιαίτερα αποδοτικός, χάρη στο χαμηλό βάρος και τις μειωμένες διαστάσεις του, εξασφαλίζοντας οδηγική απόλαυση και υψηλές επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς στην αξιοπιστία και τη στιβαρότητά του. O κινητήρας 1.2 PureTech 130 S&S αναδείχθηκε «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2018»  στην κατηγορία του (1.0 -1.4 λίτρα) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά (2015 – 2016 – 2017) και είναι διαθέσιμος με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων BVM6 και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8.

Το Peugeot 3008 εξοπλίζεται με τον νέο δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα ντίζελ 1.5 BlueHDi 130 S&S, ο οποίος διαθέτει ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα αντιρύπανσης. Έτσι, τόσο σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων BVM6, όσο και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8, εξασφαλίζει στο 3008 ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε σχέση με τον κινητήρα 1.6 BlueHDi 120 S&S.

Το SUV 3008 εφοδιάζεται με το νέο πρωτοποριακό και οικονομικό αυτόματο κιβώτιο EAT 8 (Efficient Automatic Transmission 8-Speed). Η νέα αυτή γενιά του αυτόματου κιβωτίου συνδυάζεται με τους κινητήρες 1.2 PureTech 130 ίππων, 1.6 PureTech 180 ίππων, καθώς και με τους κινητήρες 1.5 BlueHDi 130 ίππων και 2.0 BlueHDi 180 ιππων.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 εξασφαλίζει γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων χάρη στον νέο επιλογέα Shift & Park by wire και τα paddles στο τιμόνι, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τιμές κατανάλωσης καυσίμου αντίστοιχες ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο τιμοκατάλογος του Peugeot 3008 ξεκινά από τα 24.800 ευρώ, με την προωθητική ενέργεια της αντιπροσωπείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY