ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πίκρα στα premium το 2018

Οι πολυτελείς μάρκες κατέγραψαν πρωτοφανείς απώλειες στον όγκο των πωλήσεων τους στην ελληνική αγορά.

Πίκρα στα premium το 2018

Το 2018, ήταν η χειρότερη χρονιά για τις πολυτελείς μάρκες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια οι φίρμες που διαθέτουν ακριβά αυτοκίνητα είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται σημαντικά και τα κέρδη τους να περιορίζονται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητων), το 2018 οι πολυτελείς μάρκες κατέγραψαν πρωτοφανείς απώλειες στον όγκο των πωλήσεων τους στην ελληνική αγορά.

Η Mercedes διατήρησε την πρώτη θέση στη λίστα των premium αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά οι πωλήσεις της μειωθήκαν κατά 3,4%. Διέθεσε μόλις 3.787 καινούργια πολυτελή αυτοκίνητα με τα σήματα της. Το ποσοστό της στην ελληνική αγορά ήταν 3,4%.Δυσάρεστη είναι η εξέλιξη και στην BMW, που πήρε την δεύτερη θέση στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων. Η γερμανική μάρκα παρά τις προσπάθειες της δεν μπόρεσε να ανακόψει την ισχυρή πτωτική πορεία των πωλήσεων της. Ταξινόμησε μόνο 2.865 καινούργια αυτοκίνητα που φέρουν τη χαρακτηριστική σχεδίαση της μάρκας. Οι πωλήσεις της περιορίσθηκαν κατά 9,7%. Το ποσοστό της στην ελληνική αγορά μειώθηκε στο 2,8%.

Την υψηλότερη μείωση στη κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων σημείωσε η Audi, που κατέλαβε την τρίτη θέση στα premium. Η πολυτελής γερμανική μάρκα κατέγραψε πτώση των πωλήσεων το 2018 σε σχέση με το 2017 κατά 13,7%. Διέθεσε μόλις 2.662 καινούργια ακριβά αυτοκίνητα. Το ποσοστό της μειώθηκε στο 2,6%. Η πρωτοφανής πτώση των πωλήσεων των πολυτελών  μάρκων αυτοκινήτων το 2018, οφείλονται στην υψηλή φορολογία, στη διαμόρφωση υψηλών τιμών πώλησης και στην αδυναμία των καταναλωτών να αγοράσουν τόσο ακριβά αυτοκίνητα. Επίσης, πλέον οι μάρκες μαζικής παραγωγής προσφέρουν πλήθος μοντέλων τα οποία έχουν πληθώρα premium στοιχείων και κοστίζουν φθηνότερα από τα αντίστοιχα πολυτελή μοντέλα. 

Εκτιμάται ότι και φέτος οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

SPONSORED LINKS

"Να αλλάζεις και να βελτιώνεσαι είναι δυο διαφορετικά πράγματα."

Γερμανική παροιμία

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY