ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Ford Focus: Συνεχώς συνδεδεμένο

Το νέο μοντέλο της Ford προσφέρει μια σειρά λειτουργιών άνεσης μέσω της mobile εφαρμογής FordPass.

Νέο Ford Focus: Συνεχώς συνδεδεμένο

Ευρύχωρο, πρακτικό και άριστα συνδεδεμένο – το εσωτερικό του νέου Focus διαθέτει πρωτοποριακές τεχνολογίες άνεσης και καινοτόμο σχεδιασμό, που βοηθά το όχημα να προσαρμόζεται στις ζωές των πελατών.

Λανσάρει την τεχνολογία Ford Pass Connect modem για Ευρωπαίους πελάτες, μετατρέποντας το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με συνδεσιμότητα για μέχρι 10 συσκευές. Εκτός του ότι βοηθά τους οδηγούς να προγραμματίζουν ταχύτερα και λιγότερο στρεσογόνα ταξίδια με ενημερώσεις Live Traffic για το σύστημα πλοήγησης και επιτρέποντας στους επιβάτες να κατεβάζουν πολυμέσα εν κινήσει, το FordPass Connect προσφέρει τη δυνατότητα μιας σειράς λειτουργιών άνεσης μέσω της mobile εφαρμογής FordPass, όπως:

•           Vehicle Locator (Εντοπιστής οχήματος), βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε συνωστισμένα πάρκινγκ πολυκαταστημάτων

•           Vehicle Status (Κατάσταση οχήματος), για έλεγχο στάθμης καυσίμου, κατάσταση προειδοποιήσεων, ζωή λαδιού και άλλα

•           Door Lock Unlock (Κλείδωμα Ξεκλείδωμα Θυρών), επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση στο Focus

•           Remote Start (Εκκίνηση εξ Αποστάσεως), για μοντέλα Focus με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο

•           Λειτουργία eCall, καλεί αυτόματα υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος και επιτρέπει στους επιβάτες να συνδέονται άμεσα με υπηρεσίες διάσωσης μέσω ενός μπουτόν SOS στην κονσόλα οροφής

Μία νέα, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να αποχαιρετίσουν μια για πάντα τα καλώδια φόρτισης στην κεντρική κονσόλα, παραμένοντας συνδεδεμένοι εν κινήσει. Η επιφάνεια φόρτισης ανιχνεύει αυτόματα συμβατές συσκευές για να ξεκινήσει η φόρτιση.Οι συσκευές μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένες μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, το SYNC 3 επιτρέπει στους οδηγούς τον έλεγχο των λειτουργιών ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού και των συνδεδεμένων smartphones χρησιμοποιώντας χειρονομίες pinch & swipe στην οθόνη αφής 8-ιντσών και απλές φωνητικές εντολές.

Ένα νέο σύστημα ήχου B&O PLAY 675 watt βοηθά τους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα μουσικής μέσω FordPass Connect ή smartphone. Το σύστημα 675 watt περιλαμβάνει δέκα ηχεία, μεταξύ των οποίων ένα subwoofer 140 χιλ. τοποθετημένο στο χώρο αποσκευών και ένα ηχείο μεσαίων συχνοτήτων στο κέντρο του ταμπλό. Έχει ρυθμιστεί ειδικά για τις πεντάθυρες και wagon εκδόσεις του Focus και προσφέρει μία από τις καλύτερες εμπειρίες ήχου, ανεξαρτήτως μοντέλου, πόσο μάλλον για ένα μεσαίο hatchback.

Η άνεση είναι βασικό στοιχείο της ποιοτικότερης και ανώτερης εμπειρίας που απολαμβάνουν οι επιβάτες του νέου Focus. Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν άφθονο χώρο για τους ώμους 1.421χιλ., ενώ η θέση του ταμπλό έχει βελτιστοποιηθεί με κριτήριο την ευρυχωρία. Ένα ηλεκτρικό χειρόφρενο – στάνταρ με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τις ανώτερες εκδόσεις  με μηχανικό κιβώτιο – και ο επιλογέας Rotary Gear Shift Dial απελευθερώνουν περισσότερο χώρο για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Μία στενότερη κεντρική κονσόλα – αποτέλεσμα νέας θέσης διακοπτών και χειριστηρίων στην οθόνη αφής – διαθέτει μαλακές επενδύσεις γονάτων για μεγαλύτερη άνεση, ενώ προαιρετικά καθίσματα με ρύθμιση 18-κατευθύνσεων για οδηγό και συνοδηγό δεν αφήνουν καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.

Για τους πίσω επιβάτες, ο πρόσθετος χώρος είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου μεταξονίου και του επίπεδου πατώματος. Η απόσταση γονάτων έχει βελτιωθεί πάνω από 50 χιλ. συγκριτικά με το απερχόμενο Focus, πετυχαίνοντας την καλύτερη τιμή στην κατηγορία με 81 χιλ.. Ο χώρος για τους ώμους έχει αυξηθεί κατά 60 χιλ. συγκριτικά το απερχόμενο Focus. Η αίσθηση ευρυχωρίας επιτείνεται με μία σχεδίαση πίσω πόρτας που περιλαμβάνει παράθυρα τα οποία εκτείνονται στις πίσω κολόνες και με μία ανοιγόμενη πανοραμική οροφή.

Έχοντας εξελιχθεί ειδικά για τη νέα αρχιτεκτονική C2, το σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και AC του Focus, θερμαίνει και ψύχει τη καμπίνα ταχύτερα με ένα ισχυρότερο συμπιεστή 140 cc, ενώ διαθέτει πιο εύκαμπτες σωληνώσεις και ομαλής ροής αεραγωγούς για πιο αθόρυβη λειτουργία. Διαθέτει ακόμα και αεροδυναμικά καλύμματα καθρεπτών, σχεδιασμένα να μετριάζουν το βουητό που εμφανίζεται όταν ένα παράθυρο ανοίγει μετά από κάποιες ταχύτητες οχήματος – καλά νέα για ιδιοκτήτες σκύλων.

Και μιλώντας για ιδιοκτήτες σκύλων, υπάρχουν και άλλα καλά νέα: ο χώρος αποσκευών του wagon είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει με άνεση ένα κιβώτιο σκύλου, με ύψος φορτίων αυξημένο κατά 43 χιλ. Η απόσταση μέχρι τα πίσω καθίσματα έχει αυξηθεί κατά 25 χιλ. και – με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα με το τράβηγμα ενός διακόπτη χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία των  Easy Fold Seats – η απόσταση μέχρι τα εμπρός καθίσματα αυξάνεται κατά 175 χιλ. για χωρητικότητα 1.653 λίτρα.

Η hands-free τεχνολογία πίσω πόρτας επιτρέπει την πρόσβαση στο χώρο αποσκευών του wagon με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, και οι μηχανικοί έδωσαν λύση στο ερώτημα που να τοποθετείται το κάλυμμα όταν αφαιρείται: τώρα τοποθετείται με τάξη κάτω από το νέο ευέλικτο πάτωμα φόρτωσης και αφαιρείται ευκολότερα μέσω του ιμάντα απασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY