ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αναδεικνύεται η σχεδιαστική άποψη της Fiat

Η γκάμα της Fiat αποκαλύπτεται στο κοινό με ένα ιδιαίτερο τρόπο στο πλαίσιο της έκθεσης Luci d'Artista, όπου καλλιτέχνες φωτίζουν με μια νέα οπτική την πόλη του Τορίνο.

Αναδεικνύεται η σχεδιαστική άποψη της Fiat

Η ιταλική φιρμα, εστιάζει στο σχεδιασμό και παραγωγή αυτοκινήτων που ξεχωρίζουν για το στιλ, την πρακτικότητα, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά και συνολικά την ικανότητα τους να κάνουν χαρούμενους τους ανθρώπους. Παράλληλα με το πρωτοποριακό χαρακτήρα των μοντέλων της, η ιταλική μάρκα, έχει μακρά παράδοση και στη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που εστιάζουν στο στιλ και την πρωτοπορία, όπως η έκθεση Luci d' Artista στο Τορίνο.   

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον προσεχή Ιανουάριο το Τορίνο, στα πλαίσια της έκθεσης Luci d'Artista φωτίζεται από καλλιτέχνες που δημιουργούν έναν πρωτότυπο φωτεινό καμβά, πάνω στον οποίο παρουσιάζονται τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο Tappeto Volante (Ιπτάμενο Χαλί) του Daniel Buren, στην Piazza Palazzo di Città, που έχει εμπνευστεί από τα χρώματα του Φθινοπώρου και φιλοξενεί το Fiat 500, ένα σημείο αναφοράς στο χώρο του Design, το οποίο δείχνει να καλύπτεται από ένα φωτεινό ιπτάμενο χαλί. Το σκηνικό συμπληρώνουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας 500, τα νέα 500X και 500L, καθώς και το 124 Spider.Παράλληλα, στη Via Alfieri, το έργο Giardino Barocco Verticale (Κάθετος Κήπος Μπαρόκ) του Richi Ferrero και το Love difference του Michelangelo Pistoletto στην Piazza della Repubblica, συνδυάζονται με τα Fiat 500 και Fiat Panda, τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα πόλης της Ευρώπης. Τα ξεχωριστά χρώματα και το παιχνίδι με τις σκιές και τις φόρμες δίνουν μια νέα οπτική στα επιτυχημένα μοντέλα της Fiat που δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας και χαράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY