ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Subaru Forester: "Βλέπει" τον δρόμο

Το Subaru Forester εξοπλίζεται με το πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης Eye Sight, το οποίο λειτουργεί σαν ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια.

Subaru Forester: 

Οι νέες συνθήκες στη κυκλοφορία, απαιτούν την υποστήριξη του οδηγού με εξελιγμένα συστήματα τα οποία ενημερώνουν τον οδηγό για τις επικίνδυνες καταστάσεις και σε μεγάλο βαθμό προλαμβάνουν τα ατυχήματα.

Το Subaru Forester, εξοπλίζεται και στο βασικό εξοπλισμό με το πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης Eye Sight, το οποίο λειτουργεί σαν ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια.

Χρησιμοποιεί δύο στερεοσκοπικές κάμερες που καταγράφουν τρισδιάστατες εικόνες με εξαιρετική αναγνώριση, σχεδόν τόσο ικανές όσο το ανθρώπινο μάτι. Χρησιμοποιώντας εικόνες και από τις δύο κάμερες για να προσδιορίσει με ακρίβεια το σχήμα, την ταχύτητα και την απόσταση, το σύστημα όχι μόνο ανιχνεύει οχήματα αλλά επίσης μοτοσικλέτες, ποδήλατα και πεζούς. Όταν εντοπίσει πιθανό κίνδυνο, προειδοποιεί τον οδηγό και εφαρμόζει ακόμη και τα φρένα, εάν είναι αναγκαίο, για να βοηθήσει να αποφευχθεί ένα ατύχημα. Με βελτιωμένες επιδόσεις ασφαλείας όπως αυτή, το EyeSight μειώνει την επιβάρυνση για τον οδηγό και ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας στο Forester.Ωστόσο, η ιαπωνική μάρκα επισημαίνει ότι το Eye Sight είναι ένα σύστημα υποστήριξης της οδήγησης το οποίο μπορεί να μην λειτουργήσει βέλτιστα κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συντήρηση του οχήματος, ο καιρός και οι οδικές συνθήκες.

-        Adaptive Cruise Control (Προσαρμοζόμενο Cruise Control)

Το Eye Sight  δεν διατηρεί μόνο την ταχύτητα που ορίζει ο οδηγός, όπως κάνει το παραδοσιακό Cruise Control. Όταν ανιχνεύσει ένα όχημα μπροστά, το Adaptive Cruise Control ρυθμίζει την ταχύτητα για να διατηρήσει μία καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα παρακολουθώντας την απόσταση και τη διαφορά της ταχύτητας. Ρυθμίζει τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα φρένα για να διατηρήσει την ταχύτητά, σύμφωνα με τη ροή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο εύρος από 0 χλμ./ώρα έως 180 χλμ./ώρα περίπου. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους, εθνικές οδούς, και παρόμοιους δρόμους, το Adaptive Cruise Control στη πραγματικότητα ανιχνεύει ένα προπορευόμενο όχημα και τα φώτα φρένων του.

-        Lane Sway and Departure Warning (Προειδοποίηση Μετακίνησης εντός της Λωρίδας και Αναχώρησης από την Λωρίδα)

Όταν ο οδηγός λόγω κούρασης ή απροσεξίας  μετακινεί το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας ή αναχωρεί από τη λωρίδα, το Lane Sway Warning βοηθά να παραμείνει σε εγρήγορση με την χρήση βομβητή και φωτεινής ένδειξης που αναβοσβήνει. Όμως, το Lane Sway Warning ενεργοποιείται μόνο σε ταχύτητες περίπου 60 χλμ./ώρα ή περισσότερο.

-        Lead Vehicle Start Alert (Προειδοποίηση Ξεκινήματος Προπορευόμενου Οχήματος)

Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και το Eye Sight ανιχνεύσει ότι το προπορευόμενο όχημα έχει αρχίσει να κινείται πάλι, το Lead Vehicle Start Alert προτρέπει τον οδηγό να αναλάβει δράση με την χρήση βομβητή και φωτεινής ένδειξης που αναβοσβήνει.

-        Lane Keep Assist (Υποβοήθηση Διατήρησης Της Λωρίδας)

Ενώ το αυτοκίνητο κινείτε σε αυτοκινητόδρομους, εθνικές οδούς και παρόμοιους δρόμους, το Lane Keep Assist μπορεί να παρακολουθεί τις διαχωριστικές γραμμές της λωρίδας με τη στερεοσκοπική κάμερα και ανιχνεύει πότε το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται έξω από την λωρίδα του. Σε ταχύτητες περίπου 60 χλμ./ώρα ή περισσότερο, μπορεί να βοηθήσει επεμβαίνοντας στη λειτουργία του τιμονιού ώστε να αποφευχθεί η έξοδος από τη λωρίδα.

-        Σύστημα Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση (Pre-Collision Braking System)

Όταν “αισθανθεί” μία επικείμενη σύγκρουση με ένα όχημα ή άλλο εμπόδιο μπροστά, το Pre-Collision Braking System   μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό με έναν βομβητή και μια φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό. Αν ο οδηγός εξακολουθεί να μην εκτελεί ενέργεια αποφυγής για να αποφύγει τη σύγκρουση, το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει αυτόματα τα φρένα για να μειώσει την τυχόν πρόσκρουση ή, εάν είναι δυνατό, να αποτρέψει τη σύγκρουση. Εάν ο οδηγός αναλάβει ενέργεια αποφυγής για να αποφύγει μία σύγκρουση, το Pre-Collision Braking System μπορεί να ενεργήσει για να βοηθήσει τον οδηγό στην αποτροπή της σύγκρουσης.Όταν το Eye Sight βλέπει ένα εμπόδιο μπροστά σας και ο οδηγός βάζει το όχημα σε σχέση Drive (κίνηση προς τα εμπρός) αντί για Reverse (όπισθεν), το Pre-Collision Throttle Management εκπέμπει αρκετά σύντομα ηχητικά σήματα, ανάβει μια ενδεικτική λυχνία και περιορίζει την απόδοση του κινητήρα για να βοηθήσει να αποφευχθεί μία εμπρόσθια σύγκρουση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY