ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Kia Stonic: Ξεχωριστό compact crossover

Το Kia Stonic διακρίνεται για την δυναμική σχεδίαση του και το ευρωπαϊκό στιλ του αμαξώματος.

Kia Stonic: Ξεχωριστό compact crossover

Πρόκειται για το πιο εξατομικευμένο Kia που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα προσφέροντας μεγάλους και άνετους χώρους με όλες τις εξοπλιστικές και τεχνολογικές διευκολύνσεις. Ανάλογα με την έκδοση η μεγάλη και εύχρηστη οθόνη αφής 7 ιντσών με υψηλής ανάλυσης γραφικά προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση στο πρότυπο των Apple CarPlay και Android Auto.

Με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω (830 χιλ. και 730 χιλ.), το Stonic έχει κόμπακτ εμφάνιση και διαστάσεις. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.14 μ. όταν το πλάτος των 1.76 μ. εξασφαλίζει άνετους χώρους για τους επιβάτες. Στην ευρυχωρία της καμπίνας συμβάλλει το μακρύ μεταξόνιο των 2,580 χιλ. με το χώρο αποσκευών να προσφέρει 352 πρακτικά λίτρα.H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αποδοτικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και διασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDI (με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό) αποδίδει 120 ιππους και 17,6 χλγμ. ροπής προσφέροντας ανταγωνιστικές επιδόσεις.

Τη γκάμα των εκδόσεων βενζίνης συμπληρώνουν οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις MPI (με ψεκασμό πολλαπλών σημείων): ο κινητήρας 1.25 αποδίδει 84 ίππους και 12,8 χλγμ. ροπής, ενώ ο μεγαλύτερος 1.4 αποδίδει 100 ίππους και 13, 8 χλγμ. Το αποδοτικότερο μηχανικό σύνολο στην γκάμα του Stonic είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 με 110 ίππους και 26, 4χλγμ. Διαθέσιμα, χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και αυτόματες εκδόσεις (με 7 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη) για συγκεκριμένες εκδόσεις 1.0 T-GDI.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Stonic έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση και βέλτιστη άνεση για τους επιβάτες. Για αυτό το λόγο το σύστημα διεύθυνσης και η λειτουργία της ανάρτησης έχουν εξελιχθεί στην Ευρώπη. Υψηλής αντοχής χάλυβας και νέες τεχνικές διασφαλίζουν ιδανικές γεωμετρίες και προδιαγραφές για το καλύτερο κράτημα και οδηγικά χαρακτηριστικά χάρη σε λειτουργίες όπως:

• Κατανομή ροπής (Torque Vectoring). Η έξυπνη διαχείριση και επιβράδυνση των εσωτερικών τροχών στην διάρκεια επιτάχυνσης σε στροφή μειώνουν την υποστροφή.

• Έλεγχος φρεναρίσματος στροφής (Cornering Brake Control). Το σύστημα φρενάρει ανεξάρτητα τους εσωτερικούς τροχούς για καλύτερη δυναμική ευστάθεια.

• Ευστάθεια στην ευθεία (Straight Line Stability). Σε περίπτωση βίαιου φρεναρίσματος κάθε τροχός επιβραδύνεται ξεχωριστά για απόλυτο έλεγχο κατευθυντικότητας.

• Υποβοήθηση εκκίνησης (Hill Start Assist). Στις ανηφόρες υπάρχει υποβοήθηση εκκίνησης του αυτοκινήτου δίχως να επιτρέπεται η κύλιση προς τα πίσω.Το Kia Stonic είναι ένα από τα πιο κόμπακτ μοντέλα της κατηγορίας του και συνοδεύεται από ένα μακροσκελή κατάλογο με συστήματα άνεσης και ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα βαφές αμαξώματος και πέντε οροφής δημιουργώντας 20 διαφορετικούς ελκυστικούς συνδυασμούς που συμπληρώνουν οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου διάστασης από 15 έως 17 ίντσες. Ταυτόχρονα προσφέρει μία ευρύχωρη καμπίνα με διάφορες πρακτικές λύσεις αποτελώντας να ιδανικό crossover για την κίνηση στην πόλη ή μακριά από αυτήν.

Το Stonic αποτελεί ένα σχεδιαστικό προϊόν της στενής συνεργασίας του στούντιο στην Ευρώπη με εκείνο στην Κορέα. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sohari (στην Κορέα) και οι προδιαγραφές του επιτρέπουν την πλήρη εγγύηση για 7 χρόνια ή για 150.000 χιλιόμετρα. Από 14.950 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY