ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το Subaru Forester στα βουνά

Το μοντέλο της Subaru είναι ιδανικό για off road διαδρομές σε χειμερινές συνθήκες.

Με το Subaru Forester στα βουνά

Οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για εκδρομές στα βουνά και σε δυσπρόσιτα μέρη. Το κατάλληλο αυτοκίνητο, η προσεκτική προετοιμασία, ο κατάλληλος εξοπλισμός και η γνώση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου είναι τα βασικά στοιχεία για μια άνετη και ασφαλή επαφή με την φύση.

Η Subaru, δημιουργεί αυτοκίνητα ειδικών προδιαγραφών τα οποία διαθέτουν εξελιγμένη τεχνολογία και έχουν την ικανότητα να κινούνται σε διαδρομές με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Εδώ και πολλά χρόνια, το μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που ξεχωρίζει στο off road αλλά είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις της ασφάλτου είναι το Forester. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τα στοιχεία των SUV και των Crossover, όσον αφορά την διαμόρφωση του αμαξώματος.Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει άνετους χώρους, μεγάλη περιμετρική ορατότητα και είναι κατάλληλος για πολλές χρήσεις του αυτοκινήτου.

Τώρα που ο καιρός αγριεύει, τα χιονιά δημιουργούν ένα μοναδικής αισθητικής πέπλο και οι χαμηλές θερμοκρασίες δοκιμάζουν τις αντοχές μας το Subaru Forester, είναι έτοιμο να εκτελέσει μια ακόμη αποστολή.

Τα ισχυρότερα "όπλα" του είναι η προσεκτική κατασκευή υψηλών προδιαγραφών στην Ιαπωνία, η φημισμένη τετρακίνηση, το μοναδικό μοτέρ τύπου Boxer και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος.Λίγα άλλα SUV κινούνται με το επίπεδο σιγουριάς και απόκρισης του Forester και ο κύριος λόγος βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου έχει τοποθετηθεί ο κινητήρας βενζίνης Boxer.

Η οριζόντιας και αντικρυστή διάταξη των τεσσάρων κυλίνδρων του κινητήρα, τοποθετεί τα έμβολα αντικρυστά κατά 180 μοίρες, για χαμηλότερο, πιο επίπεδο προφίλ σε σχέση με άλλους τύπους κινητήρων. Αυτό δίνει στον κινητήρα, και ως εκ τούτου και στο αυτοκίνητο, χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη αίσθηση ισορροπίας. Επιπλέον, οι κινήσεις των αντικρυστών εμβόλων εγγενώς αντισταθμίζονται μεταξύ τους, βοηθώντας φυσιολογικά στη μείωση των κραδασμών.

Το μοτέρ έχει χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. και αποδίδει 150 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. Μέγιστη ροπή 20,2 χλγμ. στις  4.200 σ.α.λ. Κατανάλωση καυσίμου 7,4 λιτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 172 γραμ./χλμ.

Ο μεγάλος χώρος αποσκευών του Forester χωράει άνετα 4 μεγάλες βαλίτσες και ογκώδη εξοπλισμό, ενώ η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα, οι μεγαλύτερες γωνίες ανοίγματος των θυρών και το χαμηλότερο ύψος φόρτωσης συμβάλλουν στην ευκολία φορτοεκφόρτωσης. Επιπλέον τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 60/40.

Το Subaru Forester, εξοπλίζεται και με το X-Mode, που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και δίνει στο ιαπωνικό αυτοκίνητο περισσότερες δυνατότητες για να ξεπεράσει τις δυσμενείς οδικές και καιρικές συνθήκες.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, το X-Mode παίρνει τον έλεγχο του κινητήρα, της μετάδοσης, του συστήματος τετρακίνησης AWD, των φρένων και άλλων λειτουργιών για να συμβάλει στη κίνηση σε κακοτράχαλους δρόμους και ολισθηρά οδοστρώματα. Στις δύσκολες καταβάσεις  εξασφαλίζει σταθερή, ελεγχόμενη ταχύτητα.  

Το Forester σχεδιάστηκε για να βοηθά τον οδηγό να ξεπερνά φυσικά εμπόδια όπως προεξοχές, βράχους, κορμούς κ.α. που ενδέχεται να αντιμετωπίσει. Όσο μεγαλύτερο είναι το αντικείμενο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής που απαιτείται για την αποφυγή ζημιών στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα.

Η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος του Forester (22 εκατ.) μεγιστοποιεί τις γωνίες ράμπας, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να ακινητοποιηθείτε πάνω στο εμπόδιο.

Ο τιμοκατάλογος του Subaru Forester 2.0 i ξεκινά από τα 28.950 ευρώ. Ακόμη και η βασική έκδοση περιλαμβάνει σύστημα τετρακίνησης Symmetrical AWD (All-Wheel Drive), αυτόματο κιβώτιο Lineartronic (CVT), σύστημα ασφάλειας Eye Sight κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY