ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota προχωρά ακάθεκτη

Μερίδιο στο εργοστάσιο που μέχρι πρότεινος λειτουργούσε από κοινού με τον γαλλικό όμιλο PSA στην Τσεχία αγοράζει η Toyota.

Η Toyota προχωρά ακάθεκτη

Η Toyota και η PSA, έχουν μια άριστη συνεργασία στο πρόγραμμα που έχει σαν κύριο αντικείμενο την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων. Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel), κατασκευάζουν στο ίδιο εργοστάσιο στο Κόλιν της Τσεχίας τα μοντέλα Toyota Aygo, Peugeot 108 και Citroen C1.

Οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους και η Toyota αγοράζει το μερίδιο της PSA, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Αξίζει να τονισθεί, ότι η Toyota είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που μπορεί να αγοράσει οποία μάρκα επιθυμεί- αρκεί να πωλείται- λόγω των πολύ υψηλών αποθεματικών της.

Η Toyota θα αναλάβει την κυριότητα του εργοστασίου του Κόλιν τον Ιανουάριο του 2021. Η κοινοπραξία - Toyota Peugeot Citroen Automobile Czech (TPCA) ξεκίνησε το 2002. Το εργοστάσιο θα γίνει θυγατρική της Toyota Motor Europe, η οποία διαθέτει επτά άλλα εργοστάσια στην Ευρώπη.

Η PSA και η Toyota θα επεκτείνουν όμως την εταιρική τους σχέση στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Από τα τέλη του 2019, η PSA θα προμηθεύει την Toyota με ένα μικρό φορτηγό από το εργοστάσιό της στο Vigo της Ισπανίας, στο οποίο ξεκίνησε φέτος η παραγωγή της νέας γενιάς των Citroen Berlingo, Opel Combo και Peugeot Partner, σε εμπορικές και επιβατικές εκδόσεις.

Η Toyota δεν διευκρίνισε τα μελλοντικά σχέδια παραγωγής στο εργοστάσιο της Τσεχίας, το οποίο παρήγαγε 199.000 Toyota Aygo το 2017. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παράγει τα σημερινά μοντέλα και "προτίθεται να συνεχίσει την παραγωγή και την απασχόληση στο μέλλον".

Το εργοστάσιο του Kolin έχει συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 μονάδων με διαμοιρασμό της  παραγωγής μεταξύ του Aygo, C1 και 208. Πηγές ανέφεραν ότι η Toyota θα μπορούσε να κατασκευάσει στη Τσεχια ένα μικρό SUV ή crossover. Η Toyota δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα προσθέσει ένα SUV μικρού μεγέθους Β με βάση το συμπαγές hatchback της Yaris στο εργοστάσιό της στη Βαλενσιέν, Γαλλία, κάνοντας μια  επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY