ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford αγαπά το περιβάλλον

Η Ford σε συνεργασία με την πόλη της Κολωνίας δοκιμάζει το Transit Plug-In Hybrid Van με στόχο να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

Η Ford αγαπά το περιβάλλον

Η Ford επεκτείνει τη δοκιμή του Transit Plug-In Hybrid Van στην Κολωνία, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην αύξηση της παραγωγικότητας στις πόλεις.

Σε συνεργασία με την πόλη της Κολωνίας, φιλοδοξεί να αποκτήσει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την χρήση των Transit Custom plug-in υβριδικών ηλεκτρικών van.

Η δοκιμή, διάρκειας 12 μηνών με στόλο 10 οχημάτων, είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά από τις αντίστοιχες σε Λονδίνο και Βαλένθια (Ισπανία). Τα van είναι εξοπλισμένα με προηγμένα υβριδικά συστήματα κίνησης που χρησιμοποιούν τον 1.0 EcoBoost ως ‘range extender’ (για επέκταση της αυτονομίας).

Η Ford επεκτείνει την έρευνά για τα θετικά που μπορεί να αποφέρει η χρήση plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEV) στις πόλεις, ξεκινώντας δοκιμές επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Κολωνία της Γερμανίας.

Από την άνοιξη του 2019 και με την υποστήριξη της  Κολωνίας, η Ford θα θέσει σε λειτουργία ένα στόλο 10 Ford Transit Custom PHEV με περιφερειακές εταιρίες στην πόλη, προκειμένου να διερευνήσει σε τι βαθμό, τα PHEV μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Χρηματοδοτούμενη από τη μάρκα, η δοκιμή αρχικά θα τρέξει για 12 μήνες, σε συνεργασία με δημοτικούς στόλους που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Δημόσιου τομέα, βάζοντας το δικό της λιθαράκι μετά τις δοκιμές σε Λονδίνο και Βαλένθια (Ισπανία) με μεγαλύτερους και μικρομεσαίους στόλους αντίστοιχα.

Η Ford ανακοίνωσε τη νέα δοκιμή στο συμπόσιό της “City of Tomorrow”, στην Κολωνία, όπου συναντήθηκαν ιθύνοντες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως πολεοδόμοι, υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων και ειδικοί από το χώρο των μεταφορών, προκειμένου να συζητήσουν ένα κοινό όραμα για το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη.

Δύο επαγγελματικά Transit Custom PHEV θα διαχειρίζονται οι παρακάτω περιφερειακές εταιρίες: AWB Abfallwirtschaftsbetriebe Köln (διαχείριση αποβλήτων), Cologne Bonn Airport, Häfen und Güterverkehr Köln (διακίνηση φορτίων και εμπορευμάτων λιμένων), Kölner Verkehrsbetriebe (όμιλος δημόσιων μεταφορών) και RheinEnergie (περιφερειακή εταιρία ενέργειας).

Το Transit Custom PHEV έχει ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα το οποίο στοχεύει σε αυτονομία μηδενικών ρύπων πάνω από 50 χλμ. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση στην πόλη. Σαν range extender, χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost που φορτίζει την ενσωματωμένη, συμπαγή, υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου ανάλογα με τις ανάγκες, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία σε 500 χλμ.

Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 14 kWh, ενώ επειδή τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα, παραμένει άρτια η χωρητικότητα χώρου φόρτωσης ενός στάνταρ van. Ο εμπρός προφυλακτήρας προσφέρει φίσα σύνδεσης για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας μέσα σε τρεις ώρες μέσω μιας παροχής 240-volt με 16 ή 32 amperes.

Όλοι οι εταίροι θα χρησιμοποιούν μία ήδη υπάρχουσα υποδομή φόρτισης και οχήματα εξοπλισμένα με συστήματα τηλεματικής και γεωγραφικών περιορισμών που εξασφαλίζουν λειτουργία μηδενικών ρύπων σε προκαθορισμένες ζώνες χαμηλών ρύπων.

Η Ford είναι η No. 1 μάρκα σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, και τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας στις 20 ευρωπαϊκές αγορές της έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο για μήνα Οκτώβριο από το 1993. Στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου IAA στο Ανόβερο το Σεπτέμβριο, η μαρκα παρουσίασε μία έκδοση παραγωγής του Transit Custom PHEV που θα αρχίσει να πωλείται το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η μάρκα προγραμματίζει το λανσάρισμα 40 ακόμα ηλεκτρικών/plug-in υβριδικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων 16 πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά."

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

  • 1948 - Γεννιέται ο Κλάους Μάιν, Γερμανός τραγουδιστής, μέλος των Scorpions.

    1965 - Πεθαίνει ο Σόνι Μπόι Ουίλιαμσον, Αμερικανός μπλουζ μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής.

© 2002-2019 MEDIA2DAY