ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Honda εγκαταλείπει τους ντιζελοκινητήρες

Η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή των κινητήρων ντίζελ.

Η Honda εγκαταλείπει τους ντιζελοκινητήρες

Στο δρόμο που χάραξε η Toyota, αποφάσισε να κινηθεί και η Honda. Η μάρκα που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αγοράς, αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή των κινητήρων ντίζελ.

Η Toyota ήτανε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που απαρνήθηκε τους ντιζελοκινητήρες πριν από αρκετά χρόνια, γιατί διέβλεψε την αυξανομένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, την ανάγκη να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα και τις δυνατότητες των υβριδικών συστημάτων κίνησης.

Τώρα η Honda, μια μάρκα με επίσης υψηλή τεχνολογία και σεβασμό στο περιβάλλον, αποφάσισε να αποσύρει από την παραγωγή τους κινητήρες ντίζελ που διαθέτει. Εδώ αξίζει να τονισθεί ότι η Honda, έχει εξελίξει σε πρωτοφανή επίπεδα τους κινητήρες ντίζελ και θεωρείται πρωτοπόρος σε αυτό τον τυπο κινητήρων.‘’ Μέχρι το 2021, η Honda δεν θα διαθέτει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις στην Ευρώπη΄΄ δήλωσε ανώτατο στέλεχος της μάρκας. Η νέα εποχή στις μονάδες παραγωγής ενέργειας για την ιαπωνική φίρμα θα ξεκινήσει με το λανσάρισμά της νέας γενιάς του Civic.

"Κάθε νέο μοντέλο δεν θα έχει ντίζελ", δήλωσε ο Dave Hodgetts, διευθύνων σύμβουλος της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αγοράς της εταιρείας.

«Αντ 'αυτού θα προσφερθούν νέα μοντέλα με τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη έκδοση», είπε.

Η Honda ανακοίνωσε ότι έχει στόχο οι ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων της να φτάσουν τα δύο τρίτα των οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη, μέχρι το 2025.

Το νέο Civic θα είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Honda που θα κυκλοφορήσει χωρίς ντίζελ. Θα προσφέρεται με υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο απαρτίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν ντιζελοκινητήρα. Στη γκάμα θα υπάρχει και ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.5.

Η Honda αναμένει ότι το υβριδικό Civic θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ των προβλεπόμενων 60.000 ετήσιων ευρωπαϊκών πωλήσεων.

Οι επιχορηγήσεις αγοράς για τα υβριδικά plug-in ακυρώθηκαν πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για plug-ins.

Η Honda δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της το 2019 με βάση τη μελέτη Urban EV που έδειξε στην έκθεση της Γενεύης το 2017.

Η παραγωγή του πετρελαιοκινητήρα 1.6 της Honda στο εργοστάσιό της στο Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να συνεχιστεί. Η Honda κατασκευάζει μια έκδοση του νέου CR-V με αυτόν τον κινητήρα για την Ινδία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, αλλά αυτή η έκδοση δεν καλύπτει τους τελευταίους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών.

Η Honda ανησυχεί για τις φθίνουσες πωλήσεις πετρελαίου. Αυξάνοντας τους περιορισμούς στα οχήματα ντίζελ σε μολυσμένες πόλεις, η Ευρώπη αποθαρρύνει τους πελάτες να αγοράζουν πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Η Toyota δήλωσε ότι θα σταματήσει να πωλεί εκδόσεις ντίζελ των βασικών της μοντέλων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του έτους, αφού οι πωλήσεις μειώθηκαν κάτω από το 10%. Πρόκειται να διατηρήσει το ντίζελ για επαγγελματικά οχήματα και τα μεγαλύτερα SUV της. Η Toyota και η Volvo ανακοίνωσαν ότι δεν αναπτύσσουν πλέον νέους κινητήρες ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά."

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

  • 1948 - Γεννιέται ο Κλάους Μάιν, Γερμανός τραγουδιστής, μέλος των Scorpions.

    1965 - Πεθαίνει ο Σόνι Μπόι Ουίλιαμσον, Αμερικανός μπλουζ μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής.

© 2002-2019 MEDIA2DAY