ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέα πλήγματα έφερε το Brexit

Ο Γερμανός προμηθευτής εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα Schaeffler, θα κλείσει δύο εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του Brexit.

Νέα πλήγματα έφερε το Brexit

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα εργοστάσιά της στο Πλίμουθ, στη νότια Αγγλία και στο Λάνελι της Ουαλίας, θα κλείσουν μεσοπρόθεσμα. Η παραγωγή θα μεταφερθεί στη Γερμανία, τη Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Schaeffler, η οποία απασχολεί 92.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, από τους οποίους 1.000 εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθεί το πρόγραμμα  αναθεώρησης του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής του.

Ο προμηθευτής ανέφερε ότι μόνο το 15% των προϊόντων που παράγει στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στη χώρα, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία εξάγεται στην ηπειρωτική Ευρώπη. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές ανησυχούν για την περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, οπότε οι μελλοντικές εξαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρώπη θα επιβαρυνθούν με νέα φορολογία.

Εκτός των εργοστάσια στο Πλίμουθ και στο Λάνελι, ο προμηθευτής διαθέτει εργοστάσιο στο Σέφιλντ και δύο κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης, σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Schaeffler κατατάσσεται στην 22 θέση στο κατάλογο των κορυφαίων 100 παγκόσμιων προμηθευτών με παγκόσμιες πωλήσεις εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Το  παγκόσμιο επίπεδο αξίας των εξαρτημάτων ήταν 10,8 δις. δολάρια το 2017.

SPONSORED LINKS

"Αρέσεις στους ανθρώπους όταν είσαι κάτι, κατά προτίμησιν αυτό που είναι οι ίδιοι."

Τζων Στάινμπεκ

  • 1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

    1973 - Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY