ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μπαταρίες με λιγότερο κοβάλτιο

Ο 77χρονος επιστήμονας Kenan Sahin πρωτοπορεί και αναπτύσσει μια νέα τεχνική που μειώνει τη χρήση κοβαλτίου στις μπαταρίες.

Μπαταρίες με λιγότερο κοβάλτιο

Ο 77χρονος επιστήμονας Kenan Sahin, που είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη της μπαταρίας για το αυτοκίνητο, εκτιμά ότι έχει εξελίξει μια νέα τεχνική η οποία θα μειώσει τη χρήση κοβαλτίου.

Το βασικό υλικό μπαταρίας, με χρωμα μπλε-γκρι,  εξορύσσετε κυρίως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και οι τιμές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εν μέσω φόβων για έλλειψη αυτοκινήτων με κλασικές μπαταρίες.

Ο επιστήμονας που ανακάλυψε τη τεχνολογία μπαταριών η οποία υιοθετήθηκε από τους χημικούς γίγαντες BASF και Johnson Matthey είναι πίσω με μια άλλη εφεύρεση.  Μια εφεύρεση που θα ενισχύσει την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.Η νέα εφεύρεση του Sahin, που ονομάζεται GEMX, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τύπους μπαταριών. Έχει βάση το νικέλιο και χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα και την Ιαπωνία - τις κύριες αγορές κατασκευής μπαταριών. Συμμετείχε στο Βερολίνο, σε ένα ετήσιο συνέδριο της αυτοκινητοβιομηχανίας και ανακοίνωσε ότι  βρίσκεται σε συνομιλίες με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκίνητων.

Η νέα τεχνική θα μπορούσε να μειώσει την περιεκτικότητα κοβαλτίου των μπαταριών σε μόλις 4%, από περίπου 20% είναι τώρα.

Η μείωση του ποσοστού κοβαλτίου στις μπαταρίες θα βοηθούσε στη μείωση της εξάρτησης από το Κογκό που είχε υποστεί διάσπαση από τον πόλεμο, όπου η παιδική εργασία και οι μη ασφαλείς εργασιακές πρακτικές είναι ένας πονοκέφαλος για αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Volkswagen Group, οι αλυσίδες εφοδιασμού των οποίων βρίσκονται υπό έλεγχο.

Η ιστορία του του Sahin είναι μια απίθανη ιστορία επιτυχίας. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία σε ηλικία 16 ετών σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής. Δημιούργησε μια εταιρεία λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών που πώλησε στην Lucent Technologies για 1,5 δις. δολάρια. Στη συνέχεια, άντλησε σχεδόν 100 εκατ. δολάρια από την ανάπτυξη στοιχείων για τις μπαταρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY