ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota αλλάζει ρότα

Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει την άποψη της για την μελλοντική μετακίνηση

Η Toyota αλλάζει ρότα

αποστολή στο Παρίσι

H Toyota, διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρολό στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου). Η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που τόλμησε να γυρίσει την πλάτη στους κινητήρες ντίζελ ,όταν οι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων επένδυαν στην ανάπτυξη των ντίζελ, είναι έτοιμη για την πιο μεγάλη παράσταση που έχει δώσει μέχρι τώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Κάτω από την σκιά του πύργου του Άιφελ, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει την άποψη της για την μελλοντική μετακίνηση και την θέση της σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της υβριδικής και της ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται σε μία εποχή όπου συντελείται η μεταμόρφωση του αιώνα, η Toyota ετοιμάζεται να μεταλλαχθεί από μία αμιγώς αυτοκινητιστική εταιρία σε καινοτόμο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις για όλους (Mobility for All).

Αυτή η μεταστροφή είναι εμφανής στο νέο εκθεσιακό περίπτερο της μάρκας που χωρίζεται σε 3 διαφορετικές ζώνες. Η πρώτη ονομάστηκε Start Your Impossible και είναι αφιερωμένη σε νέες λύσεις μετακίνησης και μελλοντικές καινοτομίες. Η δεύτερη τιμά τις δραστηριότητες της, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και η τρίτη έχει θέμα τα νέα μοντέλα και τις τελευταίες εκδόσεις των αυτοφορτιζόμενων, υβριδικών-ηλεκτρικών μοντέλων.Δύο νέα προϊοντικά στοιχεία έχουν αποκλειστική παρουσία στο Παρίσι: Υβριδική-Ηλεκτρική Τεχνολογία και Νέα Παγκόσμια Αρχιτεκτονική Toyota - Toyota New Global Architecture (TNGA). Εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η Toyota εξελίσσει, βελτιώνει και ‘εκδημοκρατίζει’ την αυτοφορτιζόμενη, υβριδική-ηλεκτρική τεχνολογία της. Φέτος, στο Παρίσι, εκτίθενται μόνον υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα – από το συμπαγές Yaris, μέχρι τις τελευταίες γενιές των Corolla, RAV4 και Camry.

Στη Toyota New Global Architecture (TNGA) βασίζονται οι νέες προτάσεις της Toyota σε προϊόντα και κινητήρες. Κάτι περισσότερο από απλή πλατφόρμα, η TNGA είναι μία μηχανολογική και σχεδιαστική φιλοσοφία. Βελτιώνοντας τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων, παράλληλα επιτρέπει τη δημιουργία εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης με λιγότερους περιορισμούς.

Πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Corolla Touring Sports, και αποκάλυψε το αντίστοιχο Hatchback μοντέλο. Χάρη στη νέα πλατφόρμα TNGA-C, το νέο Corolla υιοθετεί μία σχεδίαση που απευθύνεται στο συναίσθημα και διατίθεται με δύο αυτοφορτιζόμενα υβριδικά-ηλεκτρικά συστήματα κίνησης – ένα 1.8 και ένα ολοκαίνουργιο 2.0. Το νέο RAV4 έκανε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του, με σκληροτράχηλη σχεδίαση, νέα πλατφόρμα TNGA-K και νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό-ηλεκτρικό κινητήρα 2.5.

Μετά από απουσία 14 χρόνων, το Camry επιστρέφει στη Δυτική Ευρώπη με ένα εντελώς νέο μοντέλο, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA-K και υιοθετεί το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 2.5.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού πριν από 20 χρόνια, το Yaris έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του. Μία ειδική έκδοση ‘Y20’ εκτίθεται στην ίδια απόχρωση Golden Yellow του πρώτου μοντέλου του 1998.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY