ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο υβριδικό Citroen C5 Aircross είναι στο Παρίσι

Το μεγαλύτερο SUV της γαλλικής μάρκας παρουσιάζεται σήμερα στην Πόλη του Φωτός.

Το νέο υβριδικό Citroen C5 Aircross είναι στο Παρίσι

αποστολή στο Παρίσι

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Citroen C5 Aircross Hybrid Concept, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι (4-14 Οκτωβρίου), είναι σταθμός στην ιστορία της γαλλικής φίρμας.

Η νέα μελέτη προσδιορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία του πρώτου PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) της γαλλικής μάρκας.

Η προσπάθεια μείωσης των ρύπων και η παροχή υβριδικών καθώς και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι στις προτεραιότητες της φίρμας. Ο προγραμματισμός της  Citroen καθορίζει ότι έως το 2023 το 80% της γκάμας της θα περιλαμβάνει και εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρα. Μέχρι το 2025 όλη η γκάμα θα απαρτίζεται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid concept, παιρνει την ενέργεια για να κινηθεί από ένα σύγχρονο υβριδικό σύστημα, το οποίο απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα απόδοσης 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 80kW.

Ο τελευταίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα παράγεται άμεσα και αγγίζει τα 33,7 χλγμ.

Η συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στους 225 ίππους. Η μετάδοση της ενέργειας στους τροχούς γίνεται μέσω μιας εξελιγμένης έκδοσης του ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT 8 σχέσεων.

Αρχικά το νέο γαλλικό SUV με το περιορισμένο αποτύπωμα θα είναι δικίνητο, η μετάδοση της κίνησης γίνεται μόνο στους εμπρός τροχούς. Αργότερα ίσως να κατασκευασθεί και τετρακίνητη έκδοση.

Η μπαταρία νέας γενιάς High Voltage 200V Lithium-Ion  παρέχει 13.2kW/h. Φόρτιση, από 2 ώρες (με 32A wall box) έως 8 ώρες (βασική οικιακή παροχή).

Αυτονομία ηλεκτροκίνησης,  περίπου 50 χλμ. (έως 135 χλμ./ωρα). Εκπομπές ρύπων, λιγότερο από 50 γραμ.CO2 /χλμ., 40% μείωση σε σχέση με την απλή έκδοση που φέρει μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης

Στο περίπτερο της Citroen, δημιουργήθηκε ενας πολύχρωμος και φιλόξενος χώρος που σφύζει από ζωή, εμπνευσμένος από το motto “Inspired by You” της μάρκας, με ιδιαίτερη αναφορά στην νέα Arena, όπου  πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις.

Είναι ο χώρος που αντανακλά τη διάθεση που αποπνέουν όλες οι εκθέσεις Citroen, στις οποίες ο επισκέπτης παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο και εκφράζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες που ψάχνει να καλύψει με κάποιο από τα μοντέλα της εταιρείας. Στα αστικά κέντρα, εκεί όπου μπορεί να επισκεφτεί κανείς κάποιο από τα La Maison Citroen το πνεύμα της εταιρείας είναι διαρκώς στο προσκήνιο, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου αγοραστή αυτοκινήτου.

Εκεί μπορεί να πάρει κανείς γεύση από τις καινοτόμες υπηρεσίες, όπως είναι το Citroen Advisor και το Rent & Smile, όπου έρχονται να ενισχύσουν την απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν την αυτοκίνηση αλλά και την εμπιστοσύνη των πελατών. Ταυτόχρονα, εκεί μπορεί να δει κανείς και τα καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας, όπως είναι τα γυαλιά SEETROEN.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πάνε δυο χρόνια που δεν έχω μιλήσει στη γυναίκα μου, επειδή δεν θέλω να τη διακόψω."

Jules Renard, Γάλλος συγγραφέας

  • 325 - Αρχίζει επίσημα τις εργασίες της η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας.
    1498 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
    1902 - Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Μάχη της Κρήτης.
    2002 - Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY