ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Honda NSX: πανίσχυρο υβριδικό supercar

Το υβριδικό supercar υπέστη σειρά αναβαθμίσεων που το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

Honda NSX: πανίσχυρο υβριδικό supercar

Η Honda ολοκλήρωσε μία σειρά αναβαθμίσεων για το NSX, που αναμένεται να κάνουν το επαναστατικό, υβριδικό supercar ακόμα πιο απολαυστικό σε καθημερινή χρήση, και πιο συναρπαστικό στην πίστα.

Η έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση του δυναμικού χαρακτήρα του αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα την άριστη καθημερινή χρηστικότητα. Το εφοδίασε με μεγαλύτερες εμπρός και πίσω αντιστρεπτικές δοκούς, που αυξάνουν την ακαμψία  κατά 26% μπροστά και 19% πίσω. Οι πίσω πλήμνες και τα σαϊλενμπλόκ στους βραχίονες ελέγχου σύγκλισης είναι επίσης σκληρότερα, βελτιώνοντας την απόκριση του πλαισίου.

Η απαράμιλλη δομική ακαμψία του, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την τέλεια ρύθμιση της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης. Πέραν των αναβαθμίσεων των εξαρτημάτων, η μάρκα έχει αναθεωρήσει και το λογισμικό που ελέγχει το σύστημα κίνησης Sport Hybrid SH-AWD, το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, το σύστημα Vehicle Stability Assist και τους ενεργούς μαγνητοροϊκούς αποσβεστήρες. Οι αποσβεστήρες παρέχουν τώρα βελτιωμένη οδηγική άνεση και απόκριση στην πιο μαλακή ρύθμιση, διατηρώντας παράλληλα τις πιο σκληρές ρυθμίσεις για υψηλότερες ταχύτητες και οδήγηση στην πίστα.Σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις των εξαρτημάτων και του λογισμικού του πλαισίου, θα εφοδιάζεται στάνταρ με ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Τα ελαστικά αυτά που εξελίχθηκαν ειδικά για το NSX, παρέχουν βελτιωμένη δυναμική απόκριση και πληροφόρηση (feedback) στο φρενάρισμα, το στρίψιμο και την επιτάχυνση – σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο.

Η διακεκριμένη ιαπωνική μάρκα έκανε αυτές τις αλλαγές με σκοπό να πετύχει καλύτερη απόκριση, αλλά και βελτιωμένη ευστάθεια και έλεγχο στην πίστα, σε οριακές συνθήκες οδήγησης. Ενδεικτικό των βελτιώσεων είναι ότι το NSX καταγράφηκε κατά δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από το τρέχον μοντέλο στο παγκοσμίου φήμης σιρκουί της Suzuka.

Οι αναβαθμίσεις στον κινητήρα για το 2019 model-year περιλαμβάνουν αναβαθμισμένα μπεκ, βελτίωση στη διαχείριση θερμότητας του υπερσυμπιεστή και νέο φίλτρο σωματιδίων ώστε να συμμορφώνεται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο επιδόσεων.

Εχει αναβαθμιστεί και εξωτερικά. Το αυτοκίνητο διατίθεται με τη νέα απόχρωση Thermal Orange Pearlescent, ενώ ο πελάτης μπορεί επιπρόσθετα να επιλέξει πορτοκαλί δαγκάνες για τα προαιρετικά carbon-κεραμικά δισκόφρενα. Το φινίρισμα χρωμίου στο πάνω πλαίσιο της μάσκας είναι τώρα ασορτί με το αμάξωμα, ενώ ένα νέο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται στο πλέγμα μπροστά και στους πίσω προφυλακτήρες. 

Για το εσωτερικό, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν πλήρως δερμάτινο σαλόνι, ή μία νέα ταπετσαρία Indigo Blue εφόσον παραγγείλουν τον συνδυασμό Alcantara και δέρματος.

Η παραγωγή του Honda NSX ΜΥ 2019 πρόκειται να ξεκίνησε τον Αύγουστο. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στο τέλος της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η συνήθεια είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων."

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2019 MEDIA2DAY