ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Skoda Vision RS: Εντυπωσιακό σπορ μοντέλο

Η Skoda δίνει μια πρώτη γεύση του Vision RS, του design concept που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Skoda Vision RS: Εντυπωσιακό σπορ μοντέλο

Η Skoda, αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που της παρέχει ο γερμανικός όμιλος VW. Η μάρκα με την ταχύτατη εξέλιξη εστιάζει το ενδιαφέρον της και στην ανάπτυξη σπορ αυτοκινήτων.

Ένα δείγμα των ικανοτήτων της είναι το πρόγραμμα Vision RS που δείχνει τη σχεδιαστική κατεύθυνση των μελλοντικών εκδόσεων RS καθώς και τα βασικά στοιχεία του επόμενου σπορ compact μοντέλου που θα λανσάρει η Skoda τα επόμενα χρόνια

Η μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχεδιαστικά σκίτσα που προσφέρουν μια πρόγευση του Vision RS. Το πρωτότυπο μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι (4-14 Οκτωβρίου 2018).Το Vision RS μας προϊδεάζει για ένα μελλοντικό σπορ μοντέλο και ταυτόχρονα δείχνει πού θα κινηθεί σχεδιαστικά η γκάμα RS, που περιλαμβάνει τις πιο σπορ εκδόσεις της Skoda. Παράλληλα με τα σκίτσα, η μάρκα παρουσίασε και ένα video που δείχνει τη δουλειά που γίνεται στα studio της εταιρείας, εκεί που τα RS ξεκινούν από απλές γραμμές σε χαρτί μέχρι να καταλήξουν στις σπορ δημιουργίες της νέας εποχής της μάρκας.

Η οπτική εντύπωση που δίνουν τα σκίτσα περιγράφεται από μία λέξη, αεροδυναμική. Ξεχωρίζουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED, η σφηνοειδής φόρμα, οι διαχύτες και τα σπόιλερ που συνθέτουν ένα compact μοντέλο το οποίο φέρει την ένδειξη RS. Ένας συνδυασμός γραμμάτων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 130 RS, για να ακολουθήσουν το 1974 τα 180 RS και 200 RS, μοντέλα που συμμετείχαν σε αγώνες ράλι. Από το 2000, η ένδειξη RS πλέον χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζουν όλες οι εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων της Skoda.

Το design studio της Skoda, με διευθυντή τον Όλιβερ Στεφάνι, έχει έδρα μία διατηρητέα βίλα του 19ου αιώνα, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στις όχθες του ποταμού Γιζέρα, στην κεντρική Βοημία. Απασχολεί περισσότερους από 150 σχεδιαστές και βοηθητικό προσωπικό, από 26 χώρες. Αυτή η πολυσχιδής ομάδα, που συνδυάζει κουλτούρες απ’ όλο τον κόσμο, βρίσκεται πίσω από το σύγχρονο design της μάρκας και είναι υπεύθυνη και για το Vision RS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η συνήθεια είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων."

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2019 MEDIA2DAY