ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η Hyundai και η Audi "δίνουν τα χέρια" και προχωρούν στη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας με την κατανάλωση οξυγόνου και υδρογόνου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Αναμφισβήτητα δεν είναι τυχαίο το γεγονός που αφορά την συνεργασία της Hyundai και της Audi στην τεχνολογία των κυψελών καυσίμου. Η ισχυρότερη κορεατική μάρκα και η διακεκριμένη γερμανική premium φίρμα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τις νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας που θα καταναλώνουν υδρογόνο και οξυγόνο. Η Hyundai έχει ήδη κατασκευάσει μοντέλα με ανάλογο σύστημα κίνησης ενώ η Audi ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη μοντέλων που θα είναι απαλλαγμένα από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι δυο μάρκες ανακοίνωσαν τη σύναψη πολυετούς σύμβασης πολλαπλής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών στοιχείων και τεχνολογιών οχημάτων με τεχνολογία κυψελών καυσίμου (FCEV). Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και ο γερμανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των FCEV, για να οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ της Hyundai και της Audi, αλλά καλύπτει και ωφελεί και τις εταιρείες, που ειναι συνδεδεμενες με αυτές.

Ως πρώτο βήμα, η Hyundai θα παράσχει την δυνατότητα πρόσβασης σε εξαρτήματα που βασίζονται στην τεχνογνωσία της κορεάτικης μάρκας από την ανάπτυξη τουix35 κυψελών καυσίμου καθώς και του Nexo. To Nexo, με βελτιωμένη διάρκεια αυτονομίας και απόδοση καυσίμου, διατίθεται με ισχύ κινητήρα 120kW, βελτιωμένο κατά 20% από το προηγούμενο Tucson Fuel Cell (γνωστό ως ix35 Fuel Cell). Βασίζεται πάνω σε μια νέα ειδική πλατφόρμα κυψελών καυσίμου, η οποία παρέχει καλύτερη χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς σε σχέση με προηγούμενες γενιές οχημάτων FCEV.Η Audi, θα εκμεταλλευτεί την αλυσίδα εφοδιασμού ανταλλακτικών FCEV της Hyundai. Η Hyundai, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου παγκοσμίως, προσφέρει από το 2013 οχήματα SUV FCEV και τα διαθέτει σήμερα σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Hyundai Mobis, κορυφαίος κατασκευαστής εξαρτημάτων FCEV, αναμένεται να επεκτείνει συνεχώς το ρόλο της στην ανάπτυξη και την προμήθεια ιδιόκτητων βασικών εξαρτημάτων για τα Hyundai και Kia FCEVs οχήματα.

Το 2017, η Mobis έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής βασικών εξαρτημάτων των FCEVs. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chungju, της Νότιας Κορέας, έχει σήμερα παραγωγική δυναμικότητα 3.000 κινητήρων καυσίμου (PFC) ανά έτος. Οι μονάδες PFC αποτελούνται από κινητήρες κίνησης, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και μονάδες παροχής υδρογόνου. Η Mobis θα αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου σε δεκάδες χιλιάδες μονάδες PFC, ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς.

Η μεγάλη αυτονομία και ο σύντομος χρόνος ανεφοδιασμού καθιστούν το υδρογόνο ελκυστική μελλοντική πηγή ενέργειας για την ηλεκτρική μετακίνηση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπου το πλεονέκτημα βάρους του οχήματος κυψελών καυσίμου είναι ιδιαίτερα έντονο. Βασικές πτυχές για τη μελλοντική επιτυχία τους στην αγορά περιλαμβάνουν την αναγεννητική παραγωγή υδρογόνου και τη δημιουργία επαρκούς υποδομής.

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY